Băsescu cere USL să nu repete greşelile sale

| 20 iun, 2013

După ce ani la rândul ICR a funcţionat ca o falangă politică subordonată preşedintelui, sub conducerea lui Horia-Roman Patapievici, a pretinde acum o aşa-zisă depolitizare este în mod evident o exagerare şi o dovadă clară de ipocrizie.

Preşedintele Băsescu îşi exprima, într-un comunicat, “îngrijorarea faţă de continua decredibilizare a Institutului Cultural Român, ca urmare a schimbărilor brutale a conducerilor instituţiei şi a politizării la care USL supune ICR în ultimul an; intenţiile de folosire ca instrument politic a unei instituţii al cărei unic scop este promovarea culturii româneşti în lume, demersurile de politizare a activităţilor pe care ICR le desfăşoară şi a aparatului său de lucru, aşa cum confirmă şi evenimentele din ultimele zile, nu au făcut altceva decât să continue procesul de degradare a imaginii Institutului Cultural Român“, se arăta în comunicat.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu „face un apel la adresa conducerii Senatului şi la senatorii USL să înţeleagă importanţa Institutului Cultural Român pentru imaginea culturii româneşti şi a României în lume, să dea dovada unui comportament responsabil şi să înceteze de îndată demersurile de politizare a acestei instituţii cultural“.

Abordarea şefului statului este însă stranie şi complet neconvingătoare. După ce ani la rândul ICR a funcţionat ca o falangă politică subordonată preşedintelui, sub conducerea lui Horia-Roman Patapievici, a pretinde acum o aşa-zisă depolitizare este în mod evident o exagerare şi o dovadă clară de ipocrizie. Dincolo de nevoia ca ICR să îşi asume în mod real rolul de promotor al culturii româneşti peste hotare – necesitate care decurge din statutul Institutului şi pe care nimeni nu o contestă – mesajul de încurajare privind respectarea misiunii ICR venit tocmai din partea lui Traian Băsescu nu are legitimitate şi este, prin urmare, departe de a linişti apele.

Tag-uri: ICR, traian basescu, usl
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ