Preşedintele conduce buldozerul mai departe peste România

| 27 iul, 2013

După declaraţiile premierului Ponta în care erau invocate alte trei avize ale CSAT în cazul unor privatizări strategice, argument ce legitimează necesitatea trecerii CFR Marfă prin Consiliu, preşedintele României a găsit de cuviinţă să alimenteze în mod inutil disputa.

Astfel, prin purtătorul său de cuvânt, şeful statului a avut următoarea intervenţei: "De la intrarea în vigoare a Legii nr. 415 din 27 iunie 2002 privind organizarea şi funcţionarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării şi până în prezent, CSAT nu a avizat niciodată un contract de privatizare după încheierea procesului de licitaţie, acest lucru neintrând în atribuţiile CSAT. Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, îl invită pe ministrul interimar al Transporturilor şi prim-ministru al Guvernului României, domnul Victor-Viorel Ponta, să nominalizeze cele trei contracte de privatizare care, potrivit domniei sale, au primit avizul CSAT", a comunicat Bogdan Oprea.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului a lămurit disputa avizelor pe tema privatizărilor: "Cu sau fără competenţe, CSAT a avizat de trei ori până acum privatizarea CFR Marfă. În 2011, 2012 şi 2013 s-au dat avize ale CSAT în legătură cu această privatizare", afirmă Zaharescu, potrivit unui comunicat de presă..

Încercarea lui Traian Băsescu de a păstra aceeaşi abordare conflictuală chiar şi de pe plajă arată dublul limbaj practicat de şeful statului. Pe de o parte, se erijează într-un apostol al respectării angajamentelor convenite de statul român în raport cu partenerii externi, pe de altă parte, în plan intern, nu face altceva decât să pună beţe în roate unui proces de privatizare care, până la implicarea preşedintelui Băsescu, decurgea în parametri optimi.

Prin acest comportament iresponsabil prin care vizează probabil să ofere o temă conflictuală Partidului Mişcarea Populară recent lansat, şeful statului nu face altceva decât să pericliteze iremediabil procesul de privatizare. Consecinţele care decurg din atitudinea distructivă a şefului statului pe tema CFR Marfă vor fi extrem de nefaste pentru România.

Astfel, amânarea sau anularea privatizării presupune eforturi financiarea majore pentru statul român. Este vorba nu numai de datoriile istorice ale companiei naţionale de transport feroviar de marfă, ci mai ales de sumele pe care Executivul trebuie să le aloce pe mai departe pentru a acoperi deficitele şi pentru a plăti salariile a mii de angajaţi.

Un eventual eşec al privatizării va avea efecte şi în sensul deteriorării relaţiei cu FMI şi Comisia Europeană.

La acest moment, privatizarea CFR Marfă nu este iremediabil compromisă, condiţia fiind însă aceea ca şeful statului să clarifice ieşirile recente. În acest scop, viitoarea şedinţă CSAT s-ar putea dovedi hotărâtoare, iar Traian Băsescu va avea şansa de pe urmă să demonstreze poporului român că i-a mai rămas măcar un dram de responsabilitate.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
27 iul, 2013
cfr...ist
constat cu bucurie ca toti autorii de articole de pe platforma asta se declara :specialisti.
intrebare:pe ce se bazeaza?diploma?experienta?
27 iul, 2013
pensionar
Daca a vandut flota conduce buldozerul peste populatia romaniei care in referendum de anul trecut a luat carnetul,au vrut sa opreasca de la sofat, dar a primit CARNETIUL DE CONDUS AMERICAN SI EUROPEAN VALABIL SI IN TARA NOSATRA.Ce conteaza un popor?????cand ai un buldozerist credibil si ascultator la inalta poarta!!!!!!
27 iul, 2013
cfr...ist
da,se pare ca a trecut cu buldozerul peste spaga ce urma sa se ia...
sper sa mai aiba combustibil....
27 iul, 2013
ramona
Mda se pare ca buldozerul cel mare a trecu t condus de Iliescu daca dam timpul inapoi ,dar unii mai uita cine a vindut tara asta ,despre ce spune-ti dvs cu flota e abureala antena 3 ,vezi cine conducea tara PSD.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ