Băsescu despre capturarea lui Sebastian Ghiţă: Nu m-am gândit că bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă

| 14 apr, 13:33

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, a declarat, la România TV, că nu se aştepta ca Sebastian Ghiţă să fie atât de imprudent şi că cea mai mare greşeală pe care a făcut-o a fost să meargă fratele său la el, iar acest lucru i-a fost fatal. Sebastian Ghiţă a fost prins, joi spre vineri, de autorităţile de la Belgrad.

"Primul semn de întrebare pe care mi-l ridică este legat de faptul că a fost prins atât de uşor şi atât de aproape. Eu am fost relativ sceptic că autorităţile române vor da de el foarte repede, uite că au dat şi ăsta e un lucru bun. Când a fugit am criticat Ministerul de Interne, acum trebuie să îl felicităm. Cu poza asta nu l-aş fi recunoscut pentru nimic în lume", a declarat Traian Băsescu, la România TV.

Mai mult, fostul preşedinte al României a precizat că a fost o greşeală faptul că fratele lui Sebastian Ghiţă a mers la el.

Citeşte şi SURSE: Ghiţă a trecut în Bulgaria, chiar în noaptea dispariţiei sale

"Este o greşeală, acelaşi tip de greşeală pe care l-a făcut Vântu cu Popa în Indonezia când ţineau legătura pe telefoane. Faptul că fratele lui s-a dus să se întâlnească cu Ghiţă a fost eroarea fatală, pentru că toţi din anturajul lui Ghiţă erau supravegheaţi. Dacă voia să se lase prins pur şi simplu venea, nu era nevoie să mai stea şi prin beciuri pe la Belgrad. Cred că a fost un lanţ de imprudenţe ale lui Ghiţă. Îl credeam mult mai atent, mult mai instruit. Nu m-am gândit niciodată că bântuie prin Europa ca vodă prin lobodă. Mi se pare că a fost copil. Mai ales să se întâlnească şi cu fratele, a fost fatală", a spus Băsescu.

De asemenea, Traian Băsescu a precizat că autorităţile sârbe se vor mişca repede în ceea ce priveşte procesul său de extrădare.

"Eu cred că vor merge relativ repede, nu cred că se vor crampona autorităţile sârbe că l-au găsit cu acte de identitate false. O vor rezolva în perioada procesului de extrădare. Cred că Serbia va reacţiona rapid la solicitarea autorităţilor române. S-ar putea să existe şi o negociere şi atunci să se închidă tot. De scăpat nu va scăpa uşor", a spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a adăugat: "Toţi ne-am fi dorit ca Ghiţă să fi continuat să vorbească. Sper că o va face după ce vine în ţară, autorităţile române au obligaţia să îi creeze condiţii să vorbească".

Sebastian Ghiţă a fost prins la Belgrad în noaptea de joi spre vineri, la patru luni de la dispariţia sa, anunţă România TV. Pe numele lui Sebastian Ghiţă au fost emise două mandate de arestare în lipsă.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ