Băsescu, despre gafa cu Ziua Imnului: Vor răspunde cu 10% din salariu

| 29 iun, 2013

Preşedintele Traian Băsescu susţine că este "inadmisibilă" eroarea privind mesajul de Ziua Naţională a Imnului, punctând că cei responsabili de acest lucru din cadrul Administraţiei Prezidenţiale vor plăti cu 10% din salariu.

"Este inadmisibilă şi vor răspunde cu 10% din salariu", a declarat Băsescu, întrebat cu privire la eroarea departamentului de comunicare al Administraţiei Prezidenţiale, care a transmis sâmbătă un mesaj de Ziua Imnului, aceasta fiind de fapt marcată pe 29 iulie.

Traian Băsescu a participat, sâmbătă, la Vila Lac, la o întâlnire cu membrii Fundaţiei Mişcarea Populară. De altfel, în debutul declaraţiei, preşedintele a făcut referire la întâlnirea de "duminică", corectându-se apoi şi spunând: "Comunicarea îmi dă aia cu Imnul, eu zic că e duminică şi e sâmbătă".

Administraţia Prezidenţială a transmis sâmbătă un mesaj eronat cu ocazia Zilei Imnului Naţional, care se sărbătoreşte pe 29 iulie şi nu pe 29 iunie, cum apărea în mesajul iniţial.

"Dintr-o regretabilă eroare tehnică, mesajul preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Imnului Naţional a fost transmis sâmbătă, 29 iunie a.c. Menţionăm că, potrivit Legii nr. 99/1998 pentru proclamarea Zilei Imnului Naţional al României, această zi se sărbătoreşte în data de 29 iulie. Ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri pricinuite", se arată în erata transmisă sâmbătă de Administraţia Prezidenţială.

În mesajul iniţial preşedintele Traian Băsescu îi invita pe români să cinstească şi să onoreze cu sufletul deschis Imnul Naţional "Deşteaptă-te, române". 

"Ziua de 29 iunie, când toţi românii sărbătoresc Imnul Naţional, ne oferă un bun prilej să înţelegem cât de important este să fim uniţi în jurul valorilor noastre naţionale. Imnul Naţional, "Deşteaptă-te, române", născut în Zilele Revoluţiei de la 1848 şi cântat în momente grele pentru naţiunea noastră de către generaţiile care au făurit statul român, ne îndeamnă să înţelegem că la temelia unui stat puternic stă întotdeauna un popor solidar şi responsabil şi că, fără implicarea activă a tuturor cetăţenilor săi în viaţa societăţii, nu putem avea o ţară stabilă, prosperă şi demnă", se arăta în mesajul iniţial.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ