Băsescu, despre legea bugetului: Vreau să ajungem la o înţelegere cu argumente, nu cu forțări politice

| 09 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu afirmă că are la dispoziţie, începând de luni, 20 de zile pentru a lua o decizie cu privire la legea bugetului de stat pe 2014, menţionând că doreşte să se ajungă la o înţelegere pe acest subiect ”cu argumente, nu cu forţări politice”.

'Am spaţiu de 20 de zile care curge de azi. Nu voi pregeta să utilizez tot acest timp, pentru a ajunge la o înţelegere, la o înţelegere cu argumente, nu cu forţări politice, pentru că eu nu am cum să forţez lucrurile din punct de vedere politic, dar argumente sunt că bugetul are resurse să rămână în deficit, dacă nu se aplică această acciză şi dacă se reduc corespunzător cheltuieli inutile din buget', a declarat Băsescu, luni, la Palatul Cotroceni, întrebat despre decizia pe care o va lua cu privire la legea bugetului de stat pe 2014.

Cât priveşte posibilitatea de a contesta la CCR respectivul proiect de act normativ, Băsescu a spus că nu se poate pronunţa deocamdată pe acest subiect.

'Abia astăzi, în jurul orei 11,00, a venit bugetul. M-am concentrat pe bugetul asigurărilor sociale de stat, l-am promulgat acum un sfert de oră, după ce s-a făcut o analiză rapidă. Nu mă pot pronunţa încă dacă sunt şi motive de atac la Curtea Constituţională. Gândiţi-vă că e o jumătate de furgonetă bugetul. Deci sunt multe documente de văzut. Cheia în claritatea bugetului sunt anexele şi trebuie luată fiecare anexă în parte şi analizat nivelul de transparenţă, cheile, dacă se închid pe sume, dacă nu', a explicat Băsescu.

El a arătat că primul 'mijloc instituţional' în acest moment este acela de a retrimite respectivul proiect de lege Parlamentului.

'Deocamdată, am primul mijloc instituţional, acela de a-l trimite înapoi la Parlament, indiferent ce voi mai observa, pentru că nu numai închiderea pe deficit este un obiectiv, ci şi obiectivele care, eventual, ar putea fi atacate la Curtea Constituţională şi eu le voi comunica Parlamentului dacă voi constata astfel de situaţii', a conchis şeful statului.

Tag-uri: basescu, buget, lege
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ