Blaga recunoaşte că Băsescu vrea să facă rău României, prin blocarea bugetului

| 09 dec, 2013

Traian Băsescu anunţă de la Cotroceni că va face tot ce poate pentru a bloca bugetul pe 2014, atât prin trimiterea spre reexaminarea Parlamentului, cât şi prin eventuala contestare la Curtea Constituţională. Între timp, Vasile Blaga, vechiul partener din PDL, nu numai că emite un punct de vedere în disonanţă cu cel al şefului statului, dar îl şi lasă în ofsaid pe Traian Băsescu.

Astfel, preşedintele PDL a declarat că PDL nu a găsit temei constituţional pentru a ataca bugetul de stat pe 2014 la Curtea Constituţională, dar a arătat că Preşedinţia "are cu totul alte posibilităţi legale" şi poate retrimite bugetul înapoi la Parlament. "Noi nu am atacat bugetul la Curtea Constituţională, aşa cum am făcut anul trecut, pentru că anul trecut l-am atacat pe procedură. Îmi aduc aminte că ei pierduseră pe traseu patru mii şi ceva de amendamente. În cursul acestui an, PDL, singurul partid de opoziţie, a susţinut până la 12 noaptea 1.400 de amendamente. Deci, n-am găsit temei constituţional pentru a-l ataca. Sigur, Preşedinţia are cu totul alte posibilităţi legale, îl poate retrimite înapoi, dar asta nu înseamnă şi noi am explicat foarte bine, legea finanţelor publice oferă guvernului USL-ist toate condiţiile pentru a putea plăti pensiile majorate de la 1 ianuarie", a declarat Vasile Blaga înainte de şedinţa BPN al PDL.

Declaraţia lui Vasile Blaga îi creează dificultăţi serioase lui Traian Băsescu prin aceea că devoalează acţiunea politicianistă vizată de şeful statului prin blocarea bugetului. În fapt, preşedintele Băsescu insistă asupra unui demers care nu are niciun fel de susţinere, erijându-se în apărătorul populaţiei lovită de taxe. Evident că o astfel de poziţionare este lipsită de credibilitate din moment ce aparţine unui lider politic care în 2010 a girat fără să ezite măsurile de austeritate care au dus la deterioarea nivelului de trai al populaţiei.

În altă ordine de idei, dacă democrat-liberalii, adversari declaraţi ai Guvernului Ponta, nu au identificat niciun fel de argumente care să le premită atacarea Legii bugetului la CCR, ce fel de artificii şi găselniţe va invoca Traian Băsescu pentru a sesiza Curtea Constituţională? În loc să acţioneze în numele binelui comun şi al românilor pe care pretinde că îi reprezintă, şeful statului creează perdele de fum menite să abată atenţia de la controversele privind achiziţia terenului din judeţul Călăraşi.

Cert este însă că dacă Traian Băsescu îşi va concretiza ameninţările privind blocarea bugetului, ele vor căpăta un efect de bumerang şi se vor întoarce împotriva Cotroceniului. Fiindcă, în cele din urmă, nu mai vorbim despre a uza de prerogativele pe care ţi le oferă Constituţia, ci de un act de sabotaj constant care periclitează însăşi buna funcţionare a instituţiilor statului de drept. Iar efectele nocive se vor repercuta nu doar asupra premierului Ponta sau a guvernului USL, ci asupra populaţiei în ansamblu care se va găsi în situaţia de a fi prinsă la mijlocul unui conflict pe care nu-l împărtăşeşte şi nu-l înţelege.

Tag-uri: basescu, Cotroceni, Ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
10 dec, 2013
cantautor
1.Inca nu a fost sesizata CC..
Daca va fi,evident ca este o actiune politicianista ,permisa de Constitutie..
La fel cum sunt si comisiile prin Parlament:Rosia,Nana,Cec...care nu au nici-o finalitate...
Se aduce la cunostinta opiniei publice opozitia fata de acciza..
Despre bumerang,nu emit pareri,insa ai grija sa nu se intoarca in capul tau...
Mai da si el rateuri cateodata...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ