Ponta despre buget: Mă bucur că preşedintele a răspuns chiar şi pe jumătate la apelul meu la responsabilitate

| 06 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, că preşedintele Traian Băsescu a răspuns, chiar şi pe jumătate, la apelul său privind promulgarea bugetului, în condiţiile în care şeful statului a anunţat joi seara că va promulga Legea bugetului asigurărilor de stat şi astfel vor putea fi aplicate de la 1 ianuarie indexarea pensiilor.

'Mă bucur că la apelul meu de responsabilitate, preşedintele a răspuns chiar şi pe jumătate, l-am rugat să promulge măcar Legea bugetului asigurărilor de stat ca să putem da pensiile. Şi înţeleg de aseară că va face acest lucru, deci e bine. Celelalte lucruri, sigur, după ce votează Parlamentul încă o dată, se va promulga', a afirmat Victor Ponta, ca răspuns la întrebările jurnaliştilor care au cerut să ştie cît timp se mai poate sta fără un nou buget pentru anul 2014. 

Preşedintele Traian Băsescu a declarat joi că va promulga bugetul asigurărilor sociale în aceeaşi zi în care îl va primi, pentru că nu are ce să-i reproşeze, adăugând că, din acest punct de vedere, premierul 'poate să stea liniştit', dar că bugetul de stat îl poate 'consulta' până pe 29 decembrie.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că ar fi o variantă în care pensiile ar putea fi majorate, chiar dacă preşedintele Traian Băsescu nu ar promulga legea bugetului pe 2014, şi anume ca şeful statului să promulge doar bugetul asigurărilor sociale. Ponta l-a acuzat pe preşedinte că minte atunci când spune că pensiile şi salariile pot fi majorate şi în condiţiile în care nu este adoptat bugetul, afirmând că fără o bază legală acest lucru nu este posibil.

'Preşedintele, din păcate, minte. Nu pot să-l acuz că n-ar şti. Ştie foarte bine că atâta timp cât nu am baza legală nu pot să măresc un salariu sau o pensie. Baza legală este legea bugetului sau legea bugetului asigurărilor sociale', a declarat Ponta.

Proiectul legii bugetului de stat şi proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2014 au fost aprobate miercuri de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. 

Preşedintele Traian Băsescu a avertizat în repetate rânduri că, dacă Executivul nu va găsi soluţii pentru a renunţa la creşterea accizei pe combustibil, nu va accepta bugetul de stat pe anul 2014 în forma actuală, existând posibilitatea de a-l ataca la Curtea Constituţională.

Tag-uri: basescu, Ponta
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ