SONDAJ: Pe cine ar vota românii la alegerile prezidenţiale?

| 05 dec, 2013

Premierul Victor Ponta conduce în preferinţele românilor la alegerile prezidenţiale cu 19,1% din opţiuni, urmat de Crin Antonescu cu 17,8% şi Mugur Isărescu, cotat cu 7,2% dintre opţiuni, însă guvernatorul BNR ar câştiga o eventuală competiţie în turul doi, relevă un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research.

Dacă duminica viitoare ar fi organizate alegeri prezidenţiale, românii ar opta în proporţie de 19,1% pentru Victor Ponta. Pe poziţia secundă se situează Crin Antonescu, cu 17,8%, în timp ce Mugur Isărescu este cotat cu 7,2% dintre opţiuni. Urmează Mihai Răzvan Ungureanu (7,1%), Mircea Geoană (3,8%), Sorin Oprescu (3,7%) şi Traian Băsescu (3,3%). Clasamentul este încheiat de Corneliu Vadim Tudor (2,7%), Elena Udrea (2,2%), Dan Diaconescu (2,1%), Klaus Iohannis (2,1%), Emil Boc (1,2%) şi Cătălin Predoiu (1,1%).

Într-un eventual tur secund al alegerilor prezidenţiale, care l-ar opune pe Victor Ponta lui Crin Antonescu, 56,3% dintre respondenţi ar opta pentru actualul premier, în timp ce pentru preşedintele PNL ar vota 43,4%.

Guvernatorul BNR Mugur Isărescu ar câştiga o competiţie de tur doi pentru alegerile prezidenţiale în faţa premierului Victor Ponta cu 52,7% la 47,3%, respectiv în faţa lui Crin Antonescu cu 62,9% la 37,1%. 

În cazul unui duel în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale între Victor Ponta şi Mihai Răzvan Ungureanu, premierul ar obţine 60,1% din voturi, în timp ce pentru liderul Forţei Civice s-ar îndrepta 39,9% dintre voturi.

Liderul PNL, Crin Antonescu ar câştiga o competiţie de tur 2 în faţa fostului premier Mihai Răzvan Ungureanu cu 52,4% la 47,6%.

De asemenea, Crin Antonescu ar ieşi victorios într-o competiţie de tur doi în faţa prim-vicepreşedintelui PDL Cătălin Predoiu cu 68,7% la 31,3%. Şi premierul Victor Ponta l-a învinge pe Cătălin Predoiu în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale cu 69,5% la 30,5%.

Întrebaţi dacă, în opinia lor, PSD va propune un candidat propriu la alegerile prezidenţiale din 2014, 54,4% din totalul populaţiei investigate a răspuns pozitiv, 18,8% nu cred că PSD va propune un candidat propriu la alegerile prezidenţiale, în timp ce 26,8% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare.

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului Adevărul, în perioada 7-14 noiembrie 2013, pe un eşantion de 1.055 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ