Ponta: Băsescu avea terenul din Călăraşi, dar a vrut să-l "albească" şi l-a trecut pe numele familiei

| 02 dec, 2013

Preşedintele Traian Băsescu deţine de mai mult timp terenul din judeţul Călăraşi, dar spre finalul mandatului a vrut să-l "albească" trecându-l pe numele unor membri ai familiei, crede premierul Victor Ponta.

Şeful Executivului a făcut această afirmaţie în momentul în care moderatorii România TV l-au întrebat cum îşi explică faptul că Traian Băsescu a anunţat că a achiziţionat sute hectare de teren agricol şi dacă acesta nu s-a gândit că îl poate costa politic, potrivit Mediafax.

"Eu cred că avea acest teren de mult şi acum a vrut să-l albească, ca să vă spun direct. Spre finalul mandatului s-a gândit să treacă cumva pe numele familiei nişte proprietăţi pe care probabil că lucra mai demult la ele", a spus Victor Ponta, subliniind faptul că îşi exprimă doar o opinie.

El a precizat că preşedintele Traian Băsescu ar trebui să susţină înfiinţarea comisiei parlamentare de anchetă, dacă nu are nimic de ascuns, pentru că acţiunea contrară creează suspiciuni.

"Această vehemenţă a oamenilor din jurul său împotriva comisiei nu face decât să accentueze suspiciunea că e ceva de ascuns acolo", e susţinut Ponta.

Premierul a repetat faptul că exprimă o părere personală, aşa cum a văzut că şi Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, are păreri personale. Recent, fiica cea mare a şefului statului, Ioana Băsescu, a achiziţionat 291 de hectare de teren agricol în zona localităţii Nana din judeţul Călăraşi. Preşedintele Băsescu a precizat că el a dorit achiziţia acestui teren şi că şi-ar dori ca "în familie" să mai cumpere teren agricol.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ