Ponta: Preţul benzinei nu va creşte, avem un context economic favorabil

| 28 noi, 2013

Premierul Victor Ponta a spus, în această seară, că preţul benzinei nu va creşte în urma introducerii accizei pe carburanţi şi că nu va exista niciun impact asupra cetăţeanului care pune benzină la pompă.

”Nu va creşte benzina pentru că avem un context economic favorabil pe bursele mondiale, preţul combustibilului va scădea în mod semnificativ. Cred că impactul pentru cetăţeanul care merge şi pune benzină la pompă nu va exista. În plus, avem alte posibilităţi fiscale pe care le-am discutat cu domnul ministru Chiţoiu şi pe care le vom discuta cu companiile producătoare, că nu sunt multe în România, astfel încât să putem să atenuăm orice fel de impact ale acestei noi taxe”, a afirmat prim-ministrul, la o emisiune TV, citat de Agerpres.

Victor Ponta a criticat atitudinea preşedintelui Traian Băsescu care afirma recent că va retrimite Parlamentului proiectul de buget dacă acciza pe carburant nu va fi eliminată. 

”Dacă omul care ne-a crescut TVA-ul peste noapte, care ne-a tăiat pensiile şi salariile, care îşi cumpără cu un milion de euro nişte terenuri, vine deodată şi plânge pe umerii românilor, mi se pare o ipocrizie uriaşă.”, a spus Ponta.

Şeful Executivului a adăugat că nici celălalt motiv pentru care preşedintele nu este de acord cu proiectul de buget - cel referitor la fondurile Ministerului Dezvoltării - nu este justificat.

”Pe anii 2010 şi 2011 bugetul Ministerului Dezvoltării a fost mult mai mare decât bugetul pe 2014. N-am auzit ca preşedintele să fi trimis înapoi bugetul să spună: nu, doamna Udrea are prea mulţi bani pentru primari. Acum dacă nu mai e doamna Udrea spune: nu, nu mai daţi bani pentru primari”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ