Ponta, despre Pungeşti: Acţiunile jandarmilor sunt legale. Nu vom aştepta ca oamenii să încalce legea

| 02 dec, 2013

Premierul Victor Ponta a declarat, astăzi, referitor la evenimente de la Pungeşti, că acţiunile jandarmilor au fost sută la sută conforme cu legea şi nu se va accepta ca 20, 30, 50 sau 70 de oameni să încalce legea, în timp ce toţi ceilalţi o respectă.

"Cred că România poate fi o ţară democratică şi puternică dacă toţi respectăm legile şi dacă nu acceptăm - şi nu vom accepta - ca 20, 30, 50, 70 de oameni să încalce legea. Acolo e vorba despre o proprietate privată. Cei de la Chevron îşi pun gard, îşi păzesc o propietate privată. Şi dacă era vorba de proprietatea privată a oricărui om din această ţară, chiar şi de terenul de la Nana, tot la fel procedam, şi anume dacă veneau nişte oameni care ocupau ilegal un teren trimiteam forţele statului ca să aplice legea", a spus Ponta.

El a subliniat că a fost informat cu privire la acţiunile jandarmilor la Pungeşti şi a afirmat că acestea au fost sută la sută conforme legii.

"Deci, în această ţară trebuie să se aplice legea. De asta sunt jandarmii, pentru momente în care trebuie aplicată legea împotriva celor care nu vor să o respecte şi cred că Ministerul de Interne şi Jandarmeria au procedat foarte corect. În rest, dezinformările, mortul care a înviat, acum iar moare, au trecut, gata. Cred că ne-am lămurit", a spus Ponta.

Premierul a precizat că a doua problemă legată de acest subiect priveşte independenţa energetică.

"În ultimele zile e mare entuziasm pentru cum ne unim cu Moldova, şi e foarte bine. Nu ar fi în primul rând important să fim independenţi energetic şi să putem sprijini şi Moldova să fie energetic independentă? Dacă noi publicăm în presa din România interesele unor firme din Est de a-şi vinde gazele în România, şi ca România să nu aibă gaze proprii, cum ajutăm Moldova?", a spus Ponta.

El a precizat că România trebuie să vadă care este interesul său naţional.

"Ideea de a fi independenţi energetic, de a asigura consumul atât al României cât şi al Moldovei din resurse proprii e un proiect naţional atât de important, încât, cu tot respectul pentru cei 20, 50, 100 de oameni mai înfierbântaţi, cred că trebuie să aplicăm legea şi să vedem care e interesul naţional al României în acest domeniu", a spus Ponta.

Tag-uri: Chevron, Ponta, pungesti
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ