Băsescu, din nou cu burta pe carte

| 15 aug, 2013

Preşedintele a început luni cursurile la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale pentru reconfirmarea brevetului său.

„Am învățat până dimineață pe la 6, că mâine am un test”, a spus președintele. Conform acestuia, „ar fi rușinos” să nu treacă testul. „Face parte din sentimentul meu de siguranță. Știu că am o meserie foarte bună și, dacă vreți, este o invitație și pentru alți politicieni ca înainte să facă politică să fie buni în meseria lor”, a adăugat șeful statului.

Pregătirea va dura două săptămâni și a fost solicitată, în regim de urgență, de șeful statului. Acesta a urmat cursurile și în 2007 și brevetul reconfirmat a fost valabil până în 2012.

Potrivit directorului general al CERONAV, Ovidiu Cupşa, cursul pe care îl urmează Traian Băsescu pentru reconfirmarea brevetului are o durată totală de 40 de ore, iar din acesta face parte si instruirea si testarea pe un simulator pe care preşedintele Traian Băsescu va conduce o navă, în calitate de comandant, în condiţii determinate de programul de calculator. "Programul simulează diferite condiţii de navigaţie, spre exemplu intrarea într-un port sau trecerea printr-o strâmtoare, manevre care trebuie efectuate sub comanda cursantului. O comisie va analiza întreaga simulare, iar rezultatul se va regăsi în notarea finală", a declarat Ovidiu Cupşa, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX.

El a precizat că preşedintele ar urma să susţină această testare vineri dimineaţă, în jurul orei 8.00, la Centrul de simulare din Constanţa al Ceronav. Testarea ar urma să dureze câteva ore.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ