Băsescu: Dragnea şi Ştefănescu sfidează poporul; imaginea ţării este dată în primul rând de imaginea guvernului

| 26 ian, 09:11

Liderul PMP, Traian Băsescu, consideră că preşedintele PSD, Liviu Dragnea, şi secretarul general adjunct al social-democraţilor, Codrin Ştefănescu, "sfidează poporul şi realitatea politică" când afirmă că din viitorul Guvern pot face parte "penali", Băsescu apreciind că "imaginea ţării este dată în primul rând de imaginea guvernului".

"Nu a existat în România şi nici în Uniunea Europeană şef de partid care să-şi fi sfidat poporul, dar şi realitatea politică, aşa cum au făcut-o Dragnea şi Codrin Ştefănescu în ultimele zile. Întrebat dacă din guvern vor face parte penali, Dragnea a răspuns sec, DA. Dragnea vrea să aducă la propriul nivel, acela de condamnat penal, cea mai importanta instituţie executivă a ţării, Guvernul României", a scris Traian Băsescu pe Facebook.

Liderul PMP afirmă că Liviu Dragnea "nu pricepe că imaginea ţării este dată în primul rând de imaginea Guvernului".

"Ce vor spune despre România cetăţenii europeni care din taxele lor asigură banii alocaţi României, când vor afla că membri ai guvernului sunt urmăriţi penal? Există o regulă de aur a guvernelor democratice care spune că, atunci când un ministru este investigat într-un dosar penal, acesta se retrage din funcţie? Oare înţelege Dragnea că Guvernul României devine nefrecventabil prin prezenta unor miniştri urmăriţi penal? Dragnea nu pricepe că prezumţia de nevinovăţie funcţionează pentru orice om simplu, dar nu poate fi aplicată miniştrilor, militarilor, magistraţilor, funcţionarilor publici, diplomaţilor politiştilor prin menţinerea în funcţie. Mă întreb cât de nesimţiţi şi lipsiţi de scrupule pot fi politicienii care fiind urmăriţi penal, acceptă să fie nominalizaţi în guvern ştiind că fac rău ţării. Eu sper că Rovana Plumb şi Sevil Shhaideh nu acceptă să-i dispreţuiască pe români revenind în guvern", a adăugat Băsescu.

Liderul PMP susţine că în cazul în care "PSD-ul, ca partid, va accepta docil şi această ultimă umilire a sa şi a electoratului propriu de către iresponsabilul Dragnea, înseamnă că acest partid câştigător al alegerilor parlamentare merita să dispară din politica românească pentru că nu reprezintă nici interesele ţării şi nici interesele propriului electorat, ci doar interesele mărunte, şiretenia şi lipsa de inteligenţă specifice lui Dragnea".

"Oare cum se simte europeana Dăncilă? Dar Iohannis, dacă va fi în situaţia de a primi jurământul unor penali votaţi de majoritatea PSD-ALDE-UDMR? Penali în guvern? Da, pentru că putem!", conchide Băsescu.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ