Băsescu e fericit: a obținut reconfirmarea brevetului de comandant de cursă lungă

| 16 aug, 2013

Președintele Traian Băsescu a susținut diminața o testare pe un simulator de navigație la Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului de Transporturi Navale, în cadrul cursului de reconfirmare a brevetului de comandant de navă. După trei ore de examen, a ieșit jovial, foarte zâmbăreț și pus pe glume cu jurnaliștii.

"Partea de test, după familiarizarea cu sistemele electronice de navigație de la bordul simulatorului, a fost scoaterea navei din portul Rotterdam și ancorarea ei în zona de ancoraj, după ce am aflat că armatorul este un armator care nu are prea mulți bani și vrea să scoată o navă de 260 de m. fără remorchere, o navă petrolier. Am scos-o, nu am lovit-o, nu am produs accidente, am ancorat-o în siguranță, armatorul e mulțumit și eu cu brevet. Marea a fost și bună și rea, și trafic din toate direcțiile", a declarat după examenul ce a durat mai bine de 3 ore. Potrivit acestuia, salariul unui comandant de navă este de 10.000 de euro.

Băsescu a venit îmbrăcat în ţinută de ofiţer de marină şi a declarat că are anumite emoţii la examen, dar că se aşteaptă ca simulatorul să-l pună în situaţii care îi sunt familiare.

'Sunt la centrul Marinei Civile şi vin la un examen, doar nu o să vin îmbrăcat în blugi. Aici sunt numai comandanţi, mecanici şefi. (...) Nu există examen la care să nu ai emoţii, chiar şi după atâţia ani. Şi, am o problemă de care ei ştiu. Este prima dată de când m-am dat jos de pe navă de când am întrerupt valabilitatea brevetului de comandant. Adică, anul trecut în august mi-a expirat dreptul de a mă urca pe o navă în funcţia de comandant, pentru că am fost ocupat cu suspendarea. (...) Mă aştept la situaţii de navigaţie care îmi sunt familiare. Sunt scenarii foarte apropiate de realitate pentru că se bazează pe hărţi reale', a spus Băsescu.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ