Băsescu explică de ce a atacat-o pe Livia Stanciu

| 13 iun, 11:49

Fostul preşedinte Traian Băsescu se crede îndreptăţit să spună că Livia Stanciu, şefa Curţii Supreme, a fost numită judecător la CCR de către preşedintele Klaus Iohannis pentru că un procuror şi-a permis, la rândul său, să spună despre el că putea să facă intervenţii în Justiţie în favoarea lui Bercea Mondial.

„Ieri seară, am afirmat la un post de televiziune că doamna Livia Stanciu a fost numită de Peşedintele Iohannis în funcţia de judecător la CCR ca recompensă pentru serviciile făcute acestuia din urmă. Mă refeream la amânarea procesului de incompatibilitate şi la aprobarea judecării revizuirii şi strămutării procesului casei din Sibiu. Şi îmi menţin afirmaţia“, arată Traian Băsescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook. În apărarea sa, fostul preşedinte a povestit un episod în care un procuror a vorbit despre intervenţiile pe care le putea face Băsescu în favoarea lui Bercea Mondial. „Mulţi au strigat “blasfemie”. Eu spun categoric, nu! Şi iată de ce. Atâta timp cât în procesul fratelui meu, săptămâna trecută, în şedinţa publică a Curţii de Constanţa, un procuror DNA afirmă nici mai mult, nici mai puţin, că, eu în calitate de Preşedinte al României, puteam face intervenţii la Curtea de Apel Craiova în favoarea lui Bercea Mondial (dacă tot nu au găsit probe ale intervenţiei fratelui meu), fără nicio urmă de probă, mă simt absolut liber să fac orice afirmaţie despre orice magistrat din România. Până la urmă, şi magistraţii sunt obligaţi la minimă decenţă“, a mai spus Băsescu. Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la RTV, că numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este o greşeală şi crede că aceasta a primit nominalizarea de la preşedintele Klaus Iohannis ca mulţumire pentru că ”l-a scos din belea de două ori”.

”Cred că este o greşeală numirea dânsei acolo (Livia Stanciu - n.r.). Eu ştiu despre această doamnă câteva lucruri care m-au impresionat neplăcut în al doilea mandat, este adevărat, după ce am plecat, când a început spectacolul cătuşelor. Dânsa a fost numită, în primul rând, pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Unu: nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influenţă, iacă un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constat de judecători, este trimis la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeş?”, a declarat, duminică seară, la RTV, fostul preşedinte Traian Băsescu. Fostul şef al statului a ţinut să întărească ideea că preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Livei Stanciu pentru că ”l-a scos din belea”, numind-o preşedinte judecător CCR. ”Nu zic că au fost negocieri. Eu zic că e mulţumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori. O dată, putea să nu mai fie preşedinte dacă se judeca la timp solicitarea ANI”, crede Băsescu, referindu-se la dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis de pe vremea când eram primar al Sibiului, amânat până după câştigarea mandatului de preşedinte al României. Băsescu s-a referit şi la decizia ÎCCJ cu privire la casele lui Iohannis. Întrebat dacă crede că preşedintele Klaus Iohannis a ”îi datorează mandatul” Liviei Stanciu, Băsescu a raspuns afirmativ. ”Eu zic ca da şi această chestiune care s-a întâmplat doar pentru două persoane – rejudecarea unei hotărâri definitive, în cazul Rarinca şi în cazul casei lui Iohannis. În mod cert e un semn de mulţumire pentru bunăvoinţă”, a precizat Băsescu. Livia Stanciu devine judecător la Curtea Constituţională, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, după două mandate de preşedinte al instanţei supreme. De numele ei se leagă condamnările la închisoare cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, al omului de afaceri Gigi Becali, al fostului senator Cătălin Voicu, precum şi, mai recent, condamnarea cu suspendare a liderului PSD Liviu Dragnea. Stanciu nu a dictat numai condamnări, în acelaşi dosar "Referendumul" fiind achitaţi 46 dintre cei 73 de inculpaţi trimişi în judecată.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ