Băsescu face previziuni sumbre pentru economie: 2018, an de intrare în criză

| 28 sep, 11:12

Traian Băsescu a vorbit miercuri, în emisiunea „Dosar de politician” la postul B1TV, despre situația economică a României. În acest context, Băsescu a vorbit despre un scenariu sumbru pentru economia României. Fostul şef al statului susține că este foarte posibil ca anul 2018 să fie unul de intrare în criză.

”2018 va fi un an extrem de greu, dacă nu cumva, un an de intrare în criză a României, că lumea nu mai intră. A fost în criză 2008-2009-2010 toată lumea. S-a redresat. Aduceţi-vă aminte în 2008, când îi duduia economia în cap lui Tăriceanu şi am căzut de la 8% la -7%, în anul următor şi au trebuit luate măsuri disperate”, a spus Taian Băsescu.

Marţi, profesorul de economie Cristian Păun, a declarat în cadrul emisiunii ”În faţa ta”, la Digi24, că “Creşterea economică a României este una nesănătoasă şi nu trebuie să bucure pe nimeni căci reprezintă o amanetare a viitorului”.

În cifre actuale creşterea datoriei de 20% din PIB reprezintă aproximativ 34 miliarde euro. Dacă raportăm suma la 10 ani rezultă că un stimul de 3,4 miliarde euro a venit anual nu atât dintr-o creştere economică propriu-zisă a României, cât din împrumuturi.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ