Băsescu: Guvernul a exagerat cu campania electorală, răstitul la prefecţi nu-i ajută pe oamenii din zonele in

| 04 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat duminică, în conferinţă de presă la Palatul Cotroceni, că Guvernul a exagerat cu concentrarea pe campania electorală şi că răstitul la prefecţi nu-i ajută pe oamenii din judeţele afectate de inundaţii.

'S-a exagerat cu concentrarea Guvernului pe campania electorală, iar ţipetele domnului general Oprea de la sediul MAI nu-i ajută pe cei aflaţi în dificultate în judeţele inundate: Gorj, Mehedinţi, Dolj, Caraş-Severin şi Alba. Cred că trebuie acţiune imediată şi mai ales soluţii pentru ca oamenii care nu mai pot locui în case să aibă unde locui. Să aibă asigurate alimentele, apa şi toate cele necesare', a declarat Traian Băsescu. 

El a adăugat că 'răstitul la prefecţi nu rezolvă problema'.

'Am informaţii din teren că nu se întâmplă nimic. Ori oamenii din zonele inundate cred că nu s-au uitat la televizor, nu au avut timp să-l vadă', a mai afirmat preşedinte Traian Băsescu. 

Vicepremierul şi ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, a declarat duminică, în cadrul unei videoconferinţe la sediul MAI, că în noaptea de sâmbătă spre duminică, în localităţile afectate de inundaţii au acţionat grupe de pompieri, poliţişti şi jandarmi, iar 600 de angajaţi ai MAI rămân în continuare pe teren.

'Suntem pregătiţi să intervenim în orice moment cu peste 11.000 de oameni şi 530 de mijloace. Rezerva de intervenţie poate fi direcţionată la nevoie, în funcţie de nevoile din teren, în sprijinul comunităţilor grav afectate. În plus, efectivele MAI din judeţele limitrofe celor afectate pot acorda sprijin în orice moment, dacă situaţia operativă o impune. Prioritatea acţiunii instituţiilor statului trebuie să fie salvarea de vieţi omeneşti, chiar dacă aceasta implică decizii de evacuare a oamenilor din zonele unde viaţa le poate fi pusă în pericol. Până la acest moment am avut în derulare o misiune de salvare a 2 persoane aflate într-o situaţie critică în localitatea Tîmna din judeţul Mehedinţi', a spus Gabriel Oprea în cadrul unei videoconferinţe cu prefecţii.

Vicepremierul le-a cerut prefecţilor să se asigure că populaţia este informată cu privire la pericolul de inundaţii şi măsurile luate de autorităţi şi să fie luate măsuri de asigurare a produselor de primă necesitate pentru cei care au fost sau urmează să fie evacuaţi, în primul rând apă potabilă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ