Traian Băsescu: România NU are planificată apărarea Republicii Moldova prin mijloace militare

| 04 mai, 2014

Traian Băsescu l-a atacat în discursul său de duminică pe Victor Ponta, criticându-l pe premier pentru câteva declaraţii făcute pe tema crizei din Ucraina.

Traian Băsescu a ţinut să-l "corecteze" pe Victor Ponta, cu privire la câteva afirmaţii pe care acesta le făcuse referitor la situaţia de conflict din Ucraina. În discursul său de duminică, Traian Băsescu a spus:

"Nu vreau să generez o polemică, dar aş vrea să corectez câteva afirmaţii ale premierului, făcute cu lejeritate în campania prezidenţială pe care o desfăşoară, dar care nu pot fi incluse în zona grobianismului pe care l-a arătat în ultimele zile.

Una dintre afirmaţiile făcute de Victor Ponta a fost că ne paşte un război, dar că are şi lucruri bune, pentru că dă de lucru la industria de apărare. Spun că niciun element de analiză nu acoperă afirmaţia pe care a făcut-o premierul ei. România NU e ameninţată de un război. Este exclus ca România să fie atacată.

În ceea ce priveşte o altă afirmaţie a lui Victor Ponta, "Să apărăm Moldova!", vreau să informez pe toată lumea, din ţară şi din străinătate, că România nu are planificată în niciun fel apărarea Republicii Moldova prin mijloace militare. Asta pornind de la Constituţia Republicii Moldova, care se declară stat neutru. Ce ar trebui să-l preocupe pe premier să ajute Republica Moldova este să să treacă de la vorbe la fapte. Trebuie să dea prioritate proiectelor de interconectare energetică, prin punerea la dispoziţe a sumelor pentru şcoli... Aşa putem apăra Republica Moldova, nu lansând afirmaţii neclare", a declarat Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ