Băsescu îi face campanie Elenei Udrea, pe banii noştri!

| 18 aug, 2013

Turistul mediu din România îşi permite în jur de două săptămâni de concediu pe an. Eventual o săptămână la mare vara şi o săptămână la munte iarna. Traian Băsescu contrazice însă concediile decente ale românilor de rând.

De la înălţimea funcţiei prezidenţiale, Traian Băsescu îşi sfidează concetăţenii. Numai plimbările din ultimele săptămâni ale şefului statului ne-au costat peste 15.000 de euro. Vorbim de bani publici pe care îi cheltuieşte la discreţie, într-un contrast evident cu planul de austeritate pe care acelaşi preşedinte îl evoca şi susţinea în mandatele cabinetelor Boc şi Ungureanu.

Este acelaşi şef al statului care pe perioada concediului premierului Ponta la Miami a lansat atacuri murdare, amintind în declaraţii oficiale de la Cotroceni despre bona filipineză a familiei Ponta. Diferenţa este însă că, în timp ce Traian Băsescu are parte de huzur pe bani publici, Victor Ponta şi Dacian Sârbu şi-au plătit din propriile buzunare sejurul. Tot pentru informarea corectă, în timp ce Victor Ponta şi-a văzut de concediu departe de presă, Traian Băsescu a profitat de această perioadă pentru a le face o campanie deşănţată Partidului Mişcarea Populară şi Elenei Udrea.

De la Neptun la Sibiu, de la Sibiu în Delta Dunării, din Delta Dunării la Bucureşti, din Bucureşti înapoi la mare şi de la mare în comunitatea maghiară plus alte escale, Traian Băsescu a străbătut într-o lună de zile peste 7.000 de kilometri în interes electoral.

Plimbările cu miză electorală ale preşedintelui Băsescu nu au fost efectuate pe şoselele patriei, în condiţiile în care în mandatele sale ca ministru al Transporturilor nu s-a construit niciun kilometru de autostradă. Aşa că au fost preferate alternative de transport „exotice” şi mult mai scumpe – cu şalupa la mare şi în Delta Dunării, cu elicopterul în teritoriu. Astfel încât nota de plată pe care românii o plătesc pentru deplasările de lux ale preşedintelui Băsescu se ridică la câteva mii de euro.

Dacă toate aceste deplasări ar fi fost realizate în interesul cetăţenilor, poate că aceste cheltuieli ar fi fost întrucâtva justificate. Însă singura miză a deselor călătorii întreprinse de Traian Băsescu a fost aceea de a-şi promova vehiculele politice, de a le crea culoare de atac pe scena politică, în condiţiile în care Partidul Mişcarea Populară, proaspăt lansat, este foarte anemic şi nu convinge pe nimeni, nici măcar pe cei mai înfocaţi suporteri ai şefului statului.

De altfel, Elena Udrea a prins curaj în ultima perioadă şi a ieşit public, de multe ori în tandem cu Traian Băsescu pe şalupe de lux, alte ori pe cont propriu, în costume de plajă provocatoare pentru a-şi face imagine pe seama unei prese avide de subiecte tabloide. Practic, în perioada vacanţei primului ministru, cuplul politic Băsescu-Udrea a monopolizat interesul mass-media. La scurt timp după divorţul de Dorin Cocoş, Elena Udrea s-a reactivat public şi este în căutarea afirmării.

Din nefericire pentru Traian Băsescu, efervescenţa estivală din ultima perioadă nu se va contabiliza într-o creştere a capitalului politic în dreptul Elenei Udrea sau al PMP. Fiindcă nu există termenii de comparaţie între guvernările susţinute de Traian Băsescu şi guvernarea USL. În timp ce guvernarea Băsescu-Boc-Udrea a adus românilor măsuri de austeritate, curbe de sacrificiu şi promovarea clientelei politice, guvernarea USL a restabilizat România, a înscris ţara pe un trend de creştere economică, iar perspectivele sunt în continuare favorabile. Din acest punct de vedere, cetăţenii nu pot fi înşelaţi, în pofida tuturor campaniilor demarate de Băsescu & Co. pentru a-şi recâştiga electoratul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

7 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 aug, 2013
pensionar
Noi nu avem tara, bani numai BASESCU ARE TARA SI BANI NOSTRI, asa au decis SUA EU, NATO ,FMI, ETC.Noi suntem slugile lui basescu.
19 aug, 2013
lute
Popica tu puti rau a utecist bai nene.Eu stiam ca disparuse-ti,.Ai stat pitit la pieptul lu nea Nelu ,hotule, ai supt laptic rosu si acu combati la greu .Credeam ca pe masura ce astea batrani dispar natural,o sa putem respira alt aer ,da de unde .Veniti di urma voi astea care habar n- aveti ce-a insemnat comunismul .
19 aug, 2013
stan
Banii cui?
Pe banii vostri, adica ai usl-ului
19 aug, 2013
Milu Crocodilu
BaSSescu, tu nu ei 10 bani de la usl de postare ?macar pdl plateste mai bine .
18 aug, 2013
leul romanesc
Tara arde !
Cetatenii votanti ai usl au fost crunt pacaliti...plagiatorul sta mai mult pe la tv dar nu o mai poate lungi de la 1 septembrie noi cresteri de preturi si taxe...deja se simte la buzunare rau de tot...se anunta noi concedieri...tichetele de masa nu vor fi date nici la anul...pana si programul cornul si laptele din scoli va fi scos...asa ca nu ne mai aburiti cu ponta ca nu mai tine...Romania e varza...SI INCA CEVA : Boc nu si-a luat niciun concediu cat a fost premier,nici nu avea bona filipineza !...
18 aug, 2013
BaSSescu
jurate pe ma-ta ca asa e? marea e full,muntele la fel... iti dau astia de la pdl sau kakatul ala de fundatie 20 de bani de postare,mars...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ