Băsescu în faţa delegaţiei FMI: Avem echilibre macroeconomice încă destul de fragile

| 19 iul, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a declarat vineri la Palatul Cotroceni în faţa delegaţiei FMI, condusă de negociatorul-şef, Andrea Schaechter, că nu se îndoieşte că la finalul noului acord al ţării noastre cu Fondul, care se negociază în aceste zile, competitivitatea României se va îmbunătăţi. El a afirmat că echilibrele macroeconomice sunt încă destul de fragile.

Traian Băsescu a spus că echilibrul macroeconomic trebuie să fie unul dintre obiectivele noului acord. "Deşi România este echilibrată macroeconomic, aceste echilibre sunt încă fragile. Una dintre priorităţile României rămâne realizarea reformelor structurale, printre care reforma sistemului medical, introducerea noii legi a salarizării şi restructurarea companiilor de stat", a spus acesta.

Potrivit şefului statului român, noul acord cu FMI trebue să prevadă crearea de locuri de muncă, obiectiv "fundamental pentru noi". "Va trebui să negociem cu dumneavoastră un fond de garanţii mai ridicat pentru a putea da garanţii băncilor să finanţăm IMM-urile. Altfel, băncile nu au niciun fel de disponibilitate să finanţeze economia în momentul de faţă", a declarat Băsescu. .

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ