Băsescu în haine de marinar: Ţara e mai greu de condus decât un vapor. Pe vas nu există opoziţie

| 16 aug, 2013

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat vineri, la Constanţa, că ţara este mult mai greu de condus decât un vapor la bordul căruia nu există opoziţie.

'Ţara este mult mai greu de condus. (...) Să vă spună ei, că sunt comandanţi, la bordul navei comandantul nu prea are opoziţie', a spus şeful statului înainte de a susţine testarea pe un simulator de navigaţie la Centrul Român pentru Pregătirea şi Perfecţionarea Personalului din Transporturi Navale (CERONAV), în cadrul cursului pentru reconfirmarea brevetului de comandant. 

Traian Băsescu a venit îmbrăcat în ţinută de ofiţer de marină şi a declarat că are anumite emoţii la examen, dar că se aşteaptă ca simulatorul să-l pună în situaţii care îi sunt familiare.

'Sunt la centrul Marinei Civile şi vin la un examen, doar nu o să vin îmbrăcat în blugi. Aici sunt numai comandanţi, mecanici şefi. (...) Nu există examen la care să nu ai emoţii, chiar şi după atâţia ani. Şi, am o problemă de care ei ştiu. Este prima dată de când m-am dat jos de pe navă de când am întrerupt valabilitatea brevetului de comandant. Adică, anul trecut în august mi-a expirat dreptul de a mă urca pe o navă în funcţia de comandant, pentru că am fost ocupat cu suspendarea. (...) Mă aştept la situaţii de navigaţie care îmi sunt familiare. Sunt scenarii foarte apropiate de realitate pentru că se bazează pe hărţi reale', a spus Băsescu.

Luni, preşedintele Traian Băsescu a început la CERONAVcursul de reconfirmare a brevetului de comandant de navă. 

Fără reînnoirea brevetului de comandant, şeful statului nu s-ar mai putea afla la comanda unui vapor. Totodată, pentru a putea naviga, Traian Băsescu trebuie să facă şi cursuri IMO, de perfecţionare. Potrivit directorului CERONAV, Ovidiu Cupşa, preşedintele a solicitat un program personal de urgenţă pentru cursurile de reconfirmare a brevetului, plătind 2.300 de lei faţă de tariful obişnuit de 1.500 de lei, un instructor al centrului de pregătire deplasându-se la vila de protocol de la Neptun. 

Reconfirmarea brevetului de comandant de navă se face o dată la cinci ani, iar şeful statului a urmat ultimele cursuri de pregătire şi perfecţionare în anul 2007.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ