Băsescu: În timpul lui Kovesi, DNA a făcut spectacol; în timpul lui Morar, s-a făcut meserie

| 06 iul, 09:27

Fostul șef al statului, senatorul PMP Traian Băsescu, a afirmat că "DNA a făcut spectacol" în timpul mandatului Laurei Codruța Kovesi, spre deosebire de perioada în care instituția a fost condusă de Daniel Morar, când "s-a făcut meserie".

"DNA este o instituție de care România are nevoie. În timpul dnei Kovesi, DNA a făcut spectacol. (...) În timpul lui Morar, s-a făcut meserie. (...) Morar nu a folosit pentru el instituția, pe când această doamnă a umilit instituția. Din 2015 a ajuns să deprecieze aprecierea pentru DNA, în loc să consolideze aprecierea DNA. Morar a lucrat respectând drepturile fundamentale, neumilind oamenii", a afirmat miercuri seara Traian Băsescu la B1 TV.

El susține că procurorul-șef al DNA "va răspunde pentru tratamentul abuziv aplicat femeilor".

"Când vezi atâtea femei umilite de o femeie, când îți vezi fiica umilită de o femeie, respect nu poți să ai pentru acea femeie. (...) Pentru tratamentul abuziv pe care l-a aplicat femeilor, fără nici fel de discernământ, ci doar cu ură și dorință de a face spectacol, pentru asta Kovesi, eu vă spun sigur, mai devreme, mai târziu va răspunde", a adăugat Băsescu.

Referindu-se la situația din DNA după plecarea procurorilor Iorga și Țuluș, Băsescu a declarat: "Eu cred că nu va mai vorbi nimeni. Secția de procurori le-a pus călușul în gură. (...) A avizat darea lor afară fără să îi asculte. Astăzi i-a trimis pe care încotro, deci este un semnal foarte puternic al Secției de procurori din CSM către procurorii din DNA să își țină gurile".

El a mai susținut că "cel puțin între procurori, dar și între judecători și procurori se practică șantajul".

"Suntem într-o perioadă a șantajului. Sunt pesimist că cineva va mai vorbi. Degeaba a cerut ministrul (n.r. — Justiției) evaluare pe o perioadă mai lungă. CSM cu cei 5 năprasnici procurori din Secția de procurori a aprobat ca inspecția să facă un control de la 1 ianuarie până acum. Păi cred că perioada dramatică a mandatului dnei Kovesi a fost 2015-2016. Eu am avut un șoc (...) în 2015 când vedeai femei încătușate", a mai spus Băsescu.

Întrebat de ce Kovesi nu le-a întocmit dosare fiicei sale și Elenei Udrea atunci când era șef de stat, Băsescu a răspuns: "Nu știu, dar eu nu am discutat cu ea niciodată de dosare. Și probabil vă spun ceva ce e greu de crezut: nu știu dacă în perioada cât a fost procuror general și un an și câteva luni cât a fost procuror-șef DNA eu am discutat de cinci ori cu dna Kovesi în birou la mine. Altfel, probabil am fost la unul, două bilanțuri sau la CSM, o vedeam, dar nu am avut cu ea o relație de partener".

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ