Băsescu, încă un îndemn la unirea cu Republica Moldova: Aceeaşi limbă, aceeaşi cultură, aceleaşi valori

| 31 aug, 10:17

Traian Băsescu a lansat joi, de Ziua Limbii Române, încă un îndemn la unirea cu Republica Moldova, arătând că „vorbim aceeaşi limbă, împărtăşim aceeaşi cultură, aceeaşi credinţă şi ne închinăm înaintaşilor aceloraşi valori. Cândva, cu siguranţă, le vom face pe toate în aceeaşi ţară!”, a scris pe Facebook fostul preşedinte.

„Este al cincilea an de când onorăm la unison, români de-o parte şi de alta a Prutului, dar şi de peste tot în lume, Limba Română. Prin Decretul numărul 304 din 13 martie 2013, am promulgat Legea 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Române în România. Coincidenţa face ca în acelaşi an, Curtea Constituţională de la Chişinău să facă dreptate limbii române, declarând-o limbă oficială şi în R. Moldova”, a trecut Băsescu în revistă legătura lingvistică dintre România şi Republica Moldova.

 

Fostul şef de stat a subliniat că între cele două ţări există asemănări esenţiale care ne fac să fim una şi aceeaşi naţiune, dar în teritorii diferite, exprimându-şi credinţa fermă că, într-o zi, se va realiza şi unirea despre care el însuşi a vorbit în mai multe rânduri.

„La Bucureşti şi Chişinău vorbim aceeaşi limbă, împărtăşim aceeaşi cultură, aceeaşi credinţă şi ne închinăm înaintaşilor aceleiaşi istorii. Cândva, cu siguranţă, le vom facem pe toate în aceeaşi ţară! Ştiu că peste Prut, în comunităţile istorice din vecinătatea ţării noastre, dar şi în Diaspora, păstrarea vie a limbii române presupune eforturi, suferinţe şi chiar riscuri”, a mai scris Traian Băsescu.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ