Băsescu: independenţa este cea mai bună în politică

| 11 mai, 2013

Președintele Traian Băsescu a declarat că a devenit independent politic de "câteva luni". Șeful Statului a precizat că independența este cea mai bună în politică.

"Par a mă convinge tot mai mult că cea mai bună în politică e independenţa. Şi eu am devenit independent de câteva luni", a spus preşedintele ţării, aflat în vizită în comuna Peștera din Constanța, citat de Agerpres.

Declarația președintelui a venit în contextul în care edilul localității nu aparține niciunei formațiuni politice.

Primarul Valentin Vrabie l-a informat pe Traian Băsescu că investiţiile făcute prin construirea de turbine eoliene în zona Peştera vor aduce comuna în situaţia de a fi independentă financiar.

"Până la ora aceasta s-a construit un singur parc de 30 de turbine, investiţia este de 120 de milioane de euro. Şi mai urmează încă trei parcuri de peste 800 milioane de euro. În total, un miliard de euro investiţii private, ceea ce ne va aduce într-o situaţie de a fi independenţi financiar", a afirmat Vrabie.

Valentin Vrabie a subliniat că după ce vor fi funcţionale toate parcurile eoliene, administraţia comunală va putea avea 3 milioane de euro în bugetul anual.

De altfel, acesta a fost și motivul pentru care șeful statului a onorat invitația la ziua localității.

"De ce am vrut să vin? Pentru că este în Dobrogea şi, în al doilea rând, am intrat pe Internet şi am văzut că este o comună autofinanţată, ceea ce la momentul ăsta poate fi o lecţie pentru foarte mulţi primari, dar şi pentru cei care fac reorganizarea administrativă", a declarat șeful statului.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 mai, 2013
marika
ai prins curaj si ai inceput pe cheltuiala noastra sa haladui fiindca ai ganduri categoric nu independente politic! Nu mai pot sa te vad!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ