Băsescu indică o inflaţie anuală de aproximativ trei procente

| 26 apr, 2013

Preşedintele a apreciat că inflaţia anualizată va fi în jur de 3%, şi a dat asigurări că vom avea multe luni cu inflaţie extrem de redusă. Şeful statului a mai citat datele Eurostat, care arată că România a înregistrat o rată de 6,7% a şomajului, în timp ce şomajul mediu la nivelul Uniunii Europene este de 10,9%. România este a şasea ţară din UE la nivel de şomaj.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că inflaţia anualizată va fi în jur de 3% în 2013 dând asigurări că vor fi multe luni cu inflaţie extrem de redusă. "Cel mai bine vă spune guvernatorul. Dar eu vă asigur că vom avea multe luni cu inflaţie extrem de redusă care, pe o inflaţie anualizată, ne poate permite să fim undeva la 3% - 3,5%. Dar exact vă spune guvernatorul. Din câte ştiu, nici el n-a nimerit-o întotdeauna", a subliniat preşedintele.

Traian Băsescu a punctat că România are unul dintre cele mai scăzute niveluri ale şomajului din Europa, de 6,7%, în timp ce şomajul mediu la nivelul UE e de 10,9%. Preşedintele a citat date Eurostat, care plasează ţara noastră pe locul şase la nivel de şomaj. "În 2010, şomajul a fost 7,4%, iar astăzi, când am intrat din nou la deficit de sub 3%, avem 6,7%", a amintit şeful statului.

În discursul său, preşedintele Traian Băsescu a mai spus că este extrem de importantă finalizarea actualului acord cu Uniunea Europeană, Fondul Monetar Internaţional şi Banca Mondială. Mai mult, unul nou este necesar pentru procesul de convergenţă care să permită intrarea ţării noastre în zona Euro.

De asemenea, preşedintele Traian Băsescu a declarat că trebuie să continue procesul de "slăbire a omului gras", precizând că încă mai există sectoare din administraţia publică centrală şi locală, unde numărul angajaţilor este supradimensionat.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ