Băsescu: Iohannis a jucat ireproșabil pentru aducerea în situație dificilă a PSD; i-a pus cu spatele la zid

| 07 feb, 09:43

Președintele PMP, Traian Băsescu, spune că șeful statului, Klaus Iohannis, "a jucat ireproșabil" politic pentru aducerea în situație dificilă a PSD.

"I-a jucat pe pesediști. Aroganți ca întotdeauna, când câștigă ei devin aroganți a doua zi. Sunt umili până când câștigă. (...) Și Dragnea a crezut că toată lumea e a lui și e bărbatul numărul 1 al țării. Corect sau incorect, atenție, corect sau incorect, Iohannis i-a jucat pas cu pas până i-a pus cu spatele la zid. Asta e realitatea", a spus Traian Băsescu, luni, la B1 Tv, întrebat cum privește mișcările politice făcute de președintele Klaus Iohannis în ultima perioadă.

El a apreciat că "transformarea" șefului statului ține și de "niște sfătuitori mai buni".

"Iohannis a jucat ireproșabil cartea punerii la colț a PSD-ului, a jucat perfect. Eu sunt un consumator de joc politic, nu mai sunt un făcător de joc politic, dar președintele a jucat, din punctul lui de vedere, ireproșabil. Nu știu ce s-a întâmplat, dar a jucat ireproșabil pentru aducerea în situație dificilă a PSD-ului, dar pe mîna PSD-ului, pe greșelile lor, pe indiferența lor, pe convingerea lor că dacă au luat 45% în alegeri le ține de cald. Eu cred că dacă îi cauți azi în orice sondaj nu au la încredere mai mult de 20%", a mai spus Băsescu.

Întrebat dacă președintele Iohannis își va ''culege victoria'' marți în Parlament, Băsescu a replicat: "Bineînțeles, și eu aș face la fel".

Pe de altă parte, el s-a declarat optimist în ceea ce privește varianta desemnării unui alt candidat de la PSD în cazul în care s-ar ajunge la demisia premierului Grindeanu. ''Dacă această coaliție, cu sprijinul UDMR, rămâne solidară, nu ai ce să faci".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ