Băsescu la Baia Mare: Alături de elanul şi entuziasmul tinerilor trebuie să fie şi experienţa de viaţă

| 20 feb, 15:46

Preşedintele Mişcării Populare, Traian Băsescu, prezent sâmbătă la Baia Mare, a afirmat că o clasă politică nouă nu înseamnă politicieni de 18 sau de 21 de ani, ci înseamnă atragerea către partid a unor oameni care nu au mai făcut politică şi sunt cel puţin la fel de valoroşi ca tinerii, oameni cu experienţă de viaţă.

El a reiterat că este un adept al promovării tineretului în politică, însă a subliniat că este nevoie şi de oameni cu experienţă. 

"Întotdeauna am fost un adept al promovării tineretului şi al asumării de către tineri a deciziilor politice, dar vă spun ca om care a trecut în cea mai mare parte a viţeii lui prin politică: alături de elanul şi entuziasmul tinerilor trebuie să fie şi experienţa de viaţă. De multe ori, eşti în situaţia de a lua decizii care influenţează viaţa tuturor, iar experienţa de viaţă este cea care va contribui esenţial la decizia ta, dincolo de legi, dincolo de conjuncturi, dincolo de întâmplările de moment, întotdeauna te va ajuta şi experienţa de viaţă să iei o decizie. De aceea nu aş vrea ca ideea de clasă politică nouă să fie greşit înţeleasă. Clasă politică nouă nu înseamnă politicieni de 18 ani sau de 21 de ani, înseamnă atragerea către partid în primul rând a multor oameni care nu au mai făcut politică şi sunt cel puţin la fel de valoroşi ca şi tinerii, oameni cu experienţă de viaţă. Un partid are nevoie să ia decizii, să aibă abordări mature", a explicat Traian Băsescu. 

El a susţinut că este nevoie de o schimbare a clasei politice, dar şi a partidelor tradiţionale, care, în opinia sa, şi-au epuizat resursele de credibilitate adresate electoratului. 

"Foarte mulţi spun că trebuie schimbată clasă politică. Şi eu sunt de acord cu acest lucru. Partidele tradiţionale sau, dacă vreţi, partidele mari de după Revoluţie şi-au epuizat nivelul de credibilitate de la care să mai poată fi urmate cu încredere de populaţia României. Nu spun că aceste partide nu şi-au făcut datoria; şi-au atins principalele două mari obiective: acela de a împinge ţara în NATO, acela de a deveni membră a UE. Obiectivele naţionale, obiectivele strategice au fost realizate de vechile partide, dar marea problemă este însă erodarea acestor partide, datorită chiar faptelor membrilor lor. Viaţa în România nu va fi uşoară din punct de vedere al vieţii politice, ca de altfel şi viaţa de zi cu zi. Încă sunt multe lucruri neterminate, chiar dacă sunt începute", a declarat Traian Băsescu. 

El a spus că peste 80% din membrii MP nu au făcut politică şi se află pentru prima dată la o asemenea experienţă publică. 

Băsescu a participat sâmbătă, la Baia Mare, la lansarea candidaţilor pentru alegerile locale. 

Filiala MP Maramureş va avea candidat la funcţia de primar al municipiului Baia Mare, candidat la şefia CJ Maramureş, precum şi candidaţi pentru primăriile şi consiliile locale din judeţ.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ