Băsescu: Mulţumesc lui Dumnezeu că Dragnea şi PSD s-au dezis de graţiere. O voi susţine independent

| 10 mai, 17:48

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, că faptul că PSD s-a dezis de legea graţierii îi permite să o susţină de pe o poziţie independentă, afirmând că România are nevoie de o graţiere largă, însă, prin actualul proiect de lege Liviu Dragnea vrea să îşi elibereze „omologii”.

„În ceea ce mă priveşte mulţumesc lui Dumnezeu că Dragnea cu tot cu PSD s-au dezis de problema graţierii pentru că asta îmi va permite să o susţin de pe o poziţie independentă pentru că România are nevoie de o graţiere. O poziţie de politician care înţelege care este situaţia din sistemul nostru de justiţie, din sistemul penitenciar şi mai ales care întelege să contribuie la repararea unor erori care s-au făcut dată cu intrarea în vigoare a noului Cod Penal”, a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu.

 

Traian Băsescu a afirmat că nu sunt erori pe care să şi le asume singur pentru că noul Cod penal a fost scris de „o întreagă panoplie de mari profesori universitari bine plătiţi cu bani de la Banca Mondială” şi a stat timp de trei ani, în Parlament, „într-o comisie condusă de domnul procuror Ponta”.

Liderul PMP a spus că „pedepsele penale în România sunt orientate către distrugerea omului”.

„Asta este o politică penală pe care nu ne-o mai putem asuma. Iar eu, cel care a făcut să devină foarte puternice instituţiile de forţă şi bine am făcut, îmi asum ca obiectiv de politician în opoziţie şi partea cealaltă, adică sistemul penal să aibă ca principal obiectiv recuperarea oamenilor”, a spus Băsescu.

Băsescu a spus că nu cere Partidului Mişcarea Populară să se angreneze în lupta pentru respectarea drepturilor fundamentale pentru că formaţiunea nu este încă pregătită.

„(…) dar îmi asum să continui acest subiect, iar când partidul va considera că poate să îi aducă şi beneficii, deocamdată nu îi aduce (…), nu are decât să se angajeze şi partidul în treaba acesta”, adăugat Băsescu.

„România are nevoie de o graţiere largă care să ţină cont în primul rând de categoriile care pot fi recuperate pentru societate, o nouă lege a executării pedepselor care să valorifice pe timpul perioadei de detenţie capacitatea şi pregătirea profesională a celor încarceraţi (…)

Senatorul PMP a susţinut că legea graţierii ar trebuie să fie respinsă dacă va ajunge la Camera Deputaţilor, afirmând că Liviu Dragnea vrea să îşi eliberezeb”omologii”.

„(…)Dragnea vrea să îşi elibereze omologii, cei de tip ferma de porci, domenii de vânătoare sau TelDrum”, afirmând că deşi TelDrum are sute de contracte nu a fost „atinsă” de vreo instituţie

„Dragnea îşi eliberează partenerii, în schimb, cu mânie proletară, vrea să stea medicii, profesorii, funcţionarii, deci oamenii cu pregătire superioară trebuie să rămână în puşcărie”, a spus liderul PMP.

Traian Băsescu a susţinut că „graţiere nu este pentru Udrea”, afirmând că vizează pedepsele de până la 3 ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ