Băsescu: Nici nu are importanţă numele celui care va candida din partea stângii la prezidenţiale

| 17 mar, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni că numele celui care va candida din partea stângii la alegerile prezidenţiale din toamnă nici nu are importanţă, ea neavând cum să dea noul şef de stat dacă dreapta îşi va alege un candidat unic după europarlamentarele din 25 mai.

„Nici nu are importanţă numele celui care va candida din partea stângii. El va obţine minim propriul electorat, între 35 şi 45 la sută, dar niciodată 51 la sută",a declarat Traian Băsescu la Adevărul Live, întrebat dacă este de părere că acesta ar putea fi liderul PSD Victor Ponta.

„Dacă dreapta îşi va alege un candidat, stânga nu are cum să dea preşedintele României. Nu are", a subliniat şeful statului.

„Niciun sondaj nu m-a dat câştigător în 2004, şi după turul doi tot electoratul activ de dreapta s-a strâns în jurul meu, chiar dacă unii mă simpatizau sau nu. (...) În 2009, aduceţi-vă aminte că a fost o coaliţie (...) împotriva mea, şi totuşi, fiind exponentul dreptei, am câştigat, deşi niciun sondaj nu mă dădea câştigător", a amintit Traian Băsescu.

„Deocamdată avem două alegeri consecutive, 2004 şi 2009, care a arată că indiferent care au fost opţiunile liderilor, (...) electoratul s-a dus pe candidatul de centru - dreapta", a mai notat preşedintele.

Traian Băsescu a mai apreciat că fostul său contracandidat, senatorul PSD Mircea Geoană, „nu mai este de actualitate nici în viziunea lui Ponta", care nu face acum decât să se „joace" cu diferite personalităţi politice, între care şi fostul premier liberal Călin Popescu Tăriceanu, lăsându-le să creadă că ar putea ajunge la Palatul Cotroceni.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ