Băsescu nu este de acord cu numirea lui Silaghi la şefia Transporturilor: E un om fără performanţă

| 22 iul, 2013

Prezenţa lui Ovidiu Silaghi în primul Guvern Ponta nu s-a evidenţiat cu nimic şi acesta este una din cauzele amânării numirii sale în Eexcutiv de către preşedintele Traian Băsescu.

"Am primit adresa semnată de Victor Ponta. Ceea ce vă voi spune despre lipsa mea de încredere le-am spus şi primului-ministru şi lui Crin Antonescu. Nu doresc să îi crez prejiudicii de imagine. Principalul motiv invocat în discuţii a fost legat de istoricul prezenţei lui Ovidiu Silaghi la Ministerul Transporturilor, când nu s-a evidenţiat prin nimic. Dimpotrivă, a părut un fel de apă sfinţită, nici n-a împins lucrurile înainte, nici nu s-a opus la ceva. Am observat ineficienţa totală. Un om fără performanţă care nu aduce nimic ca imagine Guvernului Ponta. E interesul nostru să avem un guvern cu o imagine cât mai bună”, a declarat Traian Băsescu.

Potrivit acestuia, daca ar lua decizia respingerii lui Silaghi s-ar putea să primească o "nominalizare şi mai proastă.  "Ar fi important să ştiu dacă îl resping pe Silaghi cine ar trebui să vină. Ar trebui să nu fie un secret, că nu-i vorba de terorişti, e vorba de miniştri", a spus Băsescu.

El a adăugat că i-a spus şi premierului Victor Ponta despre reţinerile sale. "E neoportun[ desemnarea unui ministru care nu a fost implicat în niciun fel în procesul de privatizare a CFR Marfă. E o companie mare, strategică prin obligaţiile pe care le are in situaţii ce reclamă mişcări ale Armatei române în eventualitatea unor situaţii de criză şi are obligaţii asumate în ce priveste nevoile de transport NATO. De aceea, compania a fost şi în atenţia CSAT şi strict pe aceste domenii, nu ce încearcă unii politicieni", a spus Băsescu.

Şeful statului a numit şi un al doilea criteriu pentru a respinge numirea unui ministru care nu a urmărit procesul de privatizare: "Toţi ştim aprecierile extraordinare primite de dl. Fenechiu de la dl. Ponta cu privire la modul de desfăşurare a privatizării şi la desemnarea câştigătorului. Cred că dată fiind conjunctura de la Transporturi, singura soluţie corectă e ca ministrul interimar (Victor Ponta, n.r.), care cunoaşte şi public că a apreciat procesul de privatizare, să rămâna în funcţie măcar până la semnarea contractului de privatizare", a spus Băsescu.

Acesta a continuat atacul la adresa Guvernului spunând că a vehiculat ideea că se aşteaptă avizul Consiliului Concurenţei legat de privatizarea CFR Marfă. "E o minciună. Consiliul Concureţei aşteaptă semnarea contractului. Pentru asta, premierul trebuie să emită o hotărâre de guvern şi să dispună semnarea contractului. Abia de atunci curg termenele pentru plata contractului. În spaţiul public circula o minciună venită de la Guvern, că se aşteaptă avizul de la Consilul Concurenţei. Abia după ce plata se face se dă un aviz de la Consiliul Concurenţei", consideră Băsescu.

"Ceva mi se pare în neregulă aici, jocul care se face legat de privatizare, şi având în vedere aprecierile publice extrem de favorbaile ale premierului, cred ca trebuie să-şi asume răspunderea politică în continuare. Nu spun că premierul trebuie să semneze contractul, dar nu aş vrea să-l aud peste câteva luni, să spună <>. Aş vrea să-l ajut să rămână consecvent, ceea ce ar fi un eveniment. "Îngrijorarea mea cu privire la CFR mai vine dintr-o direcţie: ştiu că cel care a căştigat (Gruia Stoica, n.r.) caută cu oarecare disperare bani la bănci pentru a plăti valoarea la care s-a angajat. Marea mea problemă, şi cu siguranţă premierul ştie mult mai bine ca mine, este că ştiind despre câştigător că are oarece credite pe propria companie, că trebuie să împrumute circa 200 milioane să plătească noua companie, din ce va face investiţii să modernizeze compania?", se întreabă Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ