Băsescu: Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă

| 29 apr, 12:36

Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presă, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, la B1 TV.

"Legat de faptul că sunt acoperiți în presă. Nu există serviciu de informații serios care să nu aibă oameni în presa. De regulă, serviciile secrete folosesc acești oameni în teatre de război.


Nu îi confundați cu ofițerii acoperiți. Sunt agenți de influență, invitați la discuții, la SIE, la SRI. Li se explică anumite lucruri și ei pe urmă le promovează în presă", a declarat Băsescu.


Acesta s-a referit și la afirmațiile făcute de Ponta în ultima vreme, potrivit cărora printre liderii social-democrați s-ar afla și un ofițer acoperit.


”Din păcate, am ajuns la stadiul în care facem un joc politic pe seama serviciilor secrete", a opinat fostul șef al statului.


Traian Băsescu a mai spus că are certitudinea că Victor Ponta și Sebastian Ghiță sunt ofițeri acoperiți: ”În ceea ce mă privește, eu nu am dubii, dar nu am dovezi la Ponta și Ghiță. Ghiță mă amenința cu chemarea la comisii. Foarte bine. Să mă cheme. Am spus că nu am cum să dovedesc, pentru că așa ceva nu ai cum să dovedești. Nu ai cum să dovedești că există hotărârea lui Ponta care a secretizat pentru totdeauna rezerviștii din serviciile secrete".


”Vreau să precizez că, în mod categoric, acești oameni, după ce au devenit membri ai Parlamentului, nu au mai fost ofițeri acoperiți, au fost trecuți în rezervă și cu asta basta. Serviciile secrete nu ar încălca legea. Nu numai persoana ar fi în dificultate, dar serviciul secret ar exploda dacă ar avea ca ofițer acoperit activ un procuror, un judecător, un parlamentar.


Asta nu au voie să facă și vă pot asigura că nu au încălcat legea după ce m-am instalat la Cotroceni. A fost una dintre primele atenționări făcute și în CSAT, în care am atenționat cu privire la respectarea legii din acest punct de vedere", a mai declarat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 apr, 18:41
Agrigoroaiei
Predicat
Chestia e ca nu exista tara in care toti ziaristii sa fie securisti.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ