Băsescu: Obiectivul de țară al partidului nostru e unirea României cu Republica Moldova

| 19 mar, 16:28

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat sâmbătă, la Târgu-Jiu, că obiectivul de țară al partidului pe care îl conduce este unirea României cu Republica Moldova, el menționând că a solicitat obținerea cetățeniei moldovenești în semn de respect față de românii din statul vecin.

Pentru că ne considerăm un partid al viitorului, nu putem să nu avem un nou obiectiv de țară pentru România, iar acest obiectiv de țară, așa cum este înscris în programul partidului, este unirea României cu Republica Moldova. Nu spun că este posibil mâine, nu spun că e posibil poimâine, dar atâta timp cât nimeni nu își propune acest obiectiv el nu o să se întâmple. De aceea mă bucură faptul că suntem singurul partid care are un astfel de obiectiv și el va fi îndeplinit atunci când îi va veni timpul. Atâta timp cât nu avem curaj să vorbim despre un astfel de obiectiv de țară nici nu o să se împlinească", a precizat Traian Băsescu.

În ceea ce privește depunerea unei solicitări în sensul obținerii cetățeniei moldovenești, Băsescu a afirmat că a făcut acest lucru în semn de respect față de oamenii din Republica Moldova.

"Am promis ca semn de respect pentru românii din Republica Moldova că atunci când îmi voi termina mandatul voi cere cetățenia Republicii Moldova, dar ca semn de solidaritate cu ei, pentru că drumul corect al cetățenilor din Republica Moldova este să obțină ei cetățenie română, de aceea am și relaxat foarte mult în timpul Guvernului Boc legislația pentru ca ei să obțină foarte ușor cetățenia română", a mai spus Băsescu.

Traian Băsescu a fost prezent sâmbătă la Târgu-Jiu la lansarea candidaților formațiunii pentru alegerile locale din iunie.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ