Băsescu: Pentru viitorul R. Moldova, președintele Timofti este obligat să câștige lupta cu oligarhul Plahotniuc

| 14 ian, 21:33

Fostul președinte Traian Băsescu, liderul Mișcării Populare, afirmă că la Chișinău se duce o luptă "titanică" pentru desemnarea unui nou premier, fiind de părere că pentru credibilitatea și viitorul Republicii Moldova președintele moldovean Nicolae Timofti este obligat să câștige lupta cu "oligarhul" Vladimir Plahotniuc.

"La Chișinău, se dă o luptă titanică, de care depinde viitorul țării, între președintele Republicii, Nicolae Timofti, care spune 'nu te desemnez premier', și oligarhul Plahotniuc, care îi spune președintelui Republicii 'eu sunt premierul'. Este esențial ca președintele Nicolae Timofti să își mențină poziția oricât s-ar agita oligarhul Plahotniuc și parlamentarii pe care i-a cumpărat și îl susțin. În poziția lui, președintele Nicolae Timofti este susținut de partea sănătoasă a societății, dar și de democrațiile europene. Pentru credibilitatea și viitorul Republicii Moldova, președintele Republicii, Nicolae Timofti, este obligat să câștige confruntarea cu oligarhul Plahotniuc", a scris Traian Băsescu, joi, pe Facebook.

Citeşte şi: REPUBLICA MOLDOVA: Oligarhul Plahotniuc forţează desemnarea sa ca premier. Reacţia lui Timofti

Termenul limită pentru învestirea unui nou guvern în Republica Moldova este 29 ianuarie, când se împlinesc trei luni de la demiterea Cabinetului condus de liberal-democratul Valeriu Streleț, aminteşte Agerpres.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ