Băsescu: PMP are 3 priorităţi legislative pentru această sesiune. Una din ele e Legea Sănătăţii

| 01 sep, 16:51

Partidul Mişcarea Populară are trei priorităţi pentru această sesiune parlamentară, care ar putea fi agreate şi de celelalte formaţiuni din Legislativ, după cum afirmă liderul PMP, Traian Băsescu.

"Am stabilit priorităţile legislative plecând de la premisa că, deşi există un număr mare de iniţiative legislative depuse în Parlament, timpul cât va mai lucra acest Parlament va fi mai mult decât limitat. Şi atunci noi credem că sunt trei priorităţi, la care pot achiesa şi celelalte partide, pentru că sunt priorităţi la nivel naţional", a declarat preşedintele PMP, Traian Băsescu, joi, la Parlament. 

Potrivit acestuia, un prim proiect de lege, prioritar din punctul de vedere al PMP, este cel cu privire "la primul loc de muncă", în condiţiile în care în România "nivelul şomajului în rândul absolvenţilor şi în marja de vârstă 16 - 25 de ani este de peste 25%". 

Liderul PMP a adăugat că o altă prioritate legislativă este cea legată de "iniţiativa fostului grup UNPR cu privire la construcţia de creşe şi grădiniţe". 

"Degeaba le mărim mamelor indemnizaţiile, atât timp cât nu sunt creşe şi grădiniţe unde să-şi lase copiii în siguranţă", a subliniat Băsescu. 

El a spus că o a treia prioritate legislativă a PMP este proiectul Legii Sănătăţii, depus în Parlament în anul 2015, acelaşi proiect care, după cum spune fostul şef al statului, "a stârnit mânie în 2012, dar acum se vede cât este de necesar". 

Referitor la discuţiile purtate cu deputaţii şi senatorii înscrişi în PMP, Traian Băsescu a spus: "Concluzia este în cifre. Deocamdată avem cinci senatori şi 33 de deputaţi. Avem condiţii să avem grup parlamentar la Camera Deputaţilor, ceea ce se şi încearcă, fiind demarate procedurile. Domnul Răducanu a depus de ieri (miercuri - n.r.) solicitarea de schimbare a numelui grupului parlamentar. Vom vedea ce spune Comisia de Regulament".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ