Băsescu: Prin comportamentul doamnei Kovesi separația puterilor în stat se face praf

| 15 iun, 09:53

Prin comportamentul Laurei Codruța Kovesi separația puterilor în stat se face praf , a declarat Traian Băsescu la B1 TV.

”Cel mai important mesaj pe care vreau să-l transmit în seara asta e că prin comportamentul doamnei Kovesi separația puterilor în stat se face praf. Această doamnă își permite să facă presiuni pe CCR, pe politicieni, să dea sfaturi la politicieni, în loc să-și vadă de treaba ei.

Cred că s-a sărit calul și mi se pare tot mai important ca factorii de zgomot din Justiție să înțeleagă că dacă vor să fie respectați de politicieni, trebuie să respecte legea. Acum, la noi nu se mai respectă legea, nici măcar convențiile pe care România le-a ratificat”, a acuzat fostul președinte.

Acesta a mai susținut că dacă Laura Codruța Kovesi nu ar lansa atacuri, nici ea nu ar fi atacată. Traian Băsescu a mai precizat că aceasta ”este în rigorile funcției, așa cum a fost și eu am fost când am fost președinte”.

Întrebat dacă el a respectat rigorile funcției, dat fiind că el însuși a criticat Justiția când era președinte al României, Traian Băsescu a răspuns: ”în timpul mandatului meu am criticat Justiția. Cred că eram unul din politicienii care a primit multe atenționări de la CSM, dar asta nu mă exonerează de responsabilitatea de a atenționa asupra abuzurilor și presiunilor care se fac asupra unor persoane sau abuzuri prin citirea incorectă a legislației”.

”Linia a fost depășită de câteva ori. Pentru mine a fost în șoc... îmi aduc aminte de bilanțul de anul trecut, când în raportul DNA pe 2014, la final, erau 41 de dosare pe care DNA le pierduse și la toate doamna Kovesi avea scuză: judecătorii nu au analizat bine probele, judecătorii sunt vinovați. Niciun procuror nu are dreptul să dea vina pe judecător pentru o sentință, cum nici eu nu am dreptul. Deci exista acea tentație a DNA de a se urca peste judecător”, a mai susținut Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 ian, 05:03
OffedRabe
furosemide 20 mg without prescription
ICI 182780 causes complete oestrogen receptor down regulation leading to a the lack of agonist activity of the drug lasix for dogs fluid in lungs 0001 for surgery plus endocrine therapy vs primary endocrine

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ