Băsescu: Regata Marilor Veliere, sub patronajul preşedinţilor Bulgariei, Rusiei şi României. Am purtat noroc

| 24 mai, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Constanţa, că Regata Marilor Veliere din Marea Neagră s-a desfăşurat sub patronajul a trei preşedinţi, al Bulgariei, al Federaţiei Ruse şi al României, şi a arătat că toţi trei şefi de stat au purtat noroc evenimentului şi echipajelor.

Cele mai mari 13 nave cu vele din lume sunt aşteptate să încheie "Regata Mării Negre" în Portul Constanţa, la sfârşitul acestei săptămâni, timp în care vor putea fi vizitate, printre acestea aflându-se şi nava şcoală "Mircea".

Preşedintele a spus că Regata din acest an a arătat că se poate să pleci din Bulgaria, de la Varna, să ajungi la Novorossiisk, apoi la Soci - oraşul celei mai recente olimpiade, apoi să te îndrepţi spre Constanţa, către capătul celei mai spectaculoase regate care a avut loc vreodată în Marea Neagră.

Băsescu a spus că Regata a dobândit tradiţie, prima dată având loc în 1938, la Stockolm. El a precizat că Regata oficiala şi înscrierea ei în circuitul marilor regate ale lumii s-a produs în 1956.

Preşedintele a menţionat că Regata s-a desfăşurat sub patronajul statului în care s-a petrecut sau a început şi s-a sfârşit, fiind o tradiţie creată din 1956.

"Această Regată a avut trei patroni, preşedintele Bulgariei, pe zona apelor bulgare, preşedintele Putin, pe zona apelor Federaţiei Ruse şi preşedintele României, pe zona apelor româneşti. Eu le transmit, la capăt de Regată, că într-un fel sau altul, toţi trei am purtat noroc acestei Regate care s-a terminat cu bine şi cu rezultate excepţionale pentru echipajele care au participat la aceasta", a spus Băsescu.

Nava Şcoală "Mircea" s-a întors din voiajul anual de instrucţie în care a plecat în 31 aprilie, ancorând sâmbătă dimineaţă în Portul Constanţa. În această perioadă, nava "Mircea", având la bord un echipaj format din 134 de ofiţeri, maiştri militari şi cadeţi români, alături de opt cadeţi străini, a participat la Regata Marilor Veliere din Marea Neagră.

Eveniment important în calendarul competiţional de profil, Regata, la care au participat cele mai mari 13 nave cu vele din lume, a început în 30 aprilie, din portul bulgăresc Varna, prima cursă defăşurându-se între Varna şi Novorossiysk (Rusia). După repoziţionarea flotei în portul rusesc Soci, cea de-a doua cursă a regatei s-a desfăşurat între 18 şi 24 mai pe traseul Soci - Constanţa, urmând să se încheie în Portul Constanţa cu patru zile de evenimente nautice şi culturale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ