Băsescu: Republica Moldova şi Georgia fac un pas înainte, dar e 'regretabil' pasul înapoi al Ucrainei

| 29 noi, 2013

Republica Moldova şi Georgia vor face un pas înainte la Summitul Parteneriatului Estic, dar este 'regretabil' pasul înapoi făcut de Ucraina, a declarat vineri preşedintele Traian Băsescu, la sosirea la Centrul de Expoziţii şi congrese Litexpo, din Vilnius, unde se desfăşoară reuniunea.

'Este foarte important că Georgia şi Moldova vor face un pas înainte şi este regretabil pasul înapoi al Ucrainei. Întregul Summit, cu parafarea de către Georgia şi Republica Moldova şi Ucraina, care nu a semnat, este un pas înainte, dar nu poate fi un mare succes', a afirmat Traian Băsescu.

Şefii delegaţiilor prezenţi la Vilnius au fost întâmpinaţi de către preşedintele Lituaniei, Dalia Grybauskaite, de către preşedintele Comisiei Europene, José Manuel Barroso, şi preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy.

După primirea oficială, sunt programate ceremoniile de parafare a Acordurilor de Asociere cu UE de către Republica Moldova şi Georgia, urmate de sesiunea plenară a Summitului Parteneriatului Estic. 

Ucraina a anunţat că suspendă semnarea acordului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ