Băsescu: Şansa Republicii Moldova de a ajunge în Uniunea Europeană este UNIREA cu România

| 17 aug, 08:52

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică, la Alba Iulia, la o întrunire a Partidului Mişcarea Populară, că şansa Republicii Moldova de a ajunge în Uniunea Europeană este unirea cu România, apreciind că este momentul potrivit al pregătirii unui referendum pe această temă în cele două ţări, potrivit Agerpres.

"Şansa Republicii Moldova de a ajunge în Uniunea Europeană este unirea cu România", a afirmat Traian Băsescu în faţa a 700 de delegaţi ai PMP din judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu.

El a adăugat că trebuie continuată politica de apropiere cu Republica Moldova. "Eu consider, cu experienţa pe care am acumulat-o, că este momentul potrivit să discutăm subiectul, este momentul potrivit să pregătim o ofertă pentru Guvernul şi Parlamentul Republicii Moldova, este momentul potrivit să pregătim un referendum în cele două ţări", a spus Traian Băsescu.

În opinia sa, unirea celor două ţări nu este un obiectiv utopic. "Voi rămâne un promotor fără rezerve al ideii că a sosit momentul pentru ca România să devină mult mai tranşantă în a-şi susţine interesele cu privire la reunificarea ţării, unirea cu Republica Moldova", a conchis Traian Băsescu.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ