Băsescu: Scorul înregistrat de Maia Sandu dă certitudinea că 48% dintre moldoveni sunt pro-UE şi pro-România

| 14 noi, 10:44

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, a declarat luni că, deşi Maia Sandu a pierdut alegerile prezidenţiale, scorul electoral înregistrat de aceasta indică "o certitudine" - "48% din populaţia Republicii Moldova este proeuropeană şi pro-România".

"Maia Sandu a pierdut cursa prezidenţială. Sabotată masiv de presa pro-rusă, lovită cu laşitate de Biserica ortodoxă rusă, trădată de Partidul Democrat condus de Marian Lupu şi oligarhul Plahotniuc, cu votanţi aduşi organizat şi ilegal din Transnistria, lovită crunt de lipsa buletinelor de vot la secţiile de votare din Europa, Maia Sandu avea şanse minime să câştige. Dar scorul obţinut de Maia Sandu ne dă o certitudine şi anume aceea că 48% din populaţia Republicii Moldova este proeuropeană şi pro-România", a scris Traian Băsescu, pe pagina sa de Facebook. 

El a adăugat că trebuie continuată "politica de apropiere a moldovenilor de România". 

"Să continuăm a acorda anual cele 5.000 burse pentru tinerii moldoveni şi să accelerăm rezolvarea dosarelor de acordare a cetăţeniei române pentru cei care solicită acest lucru. Dacă vom continua aceste două programe, cu certitudine în cinci, şase ani vom putea vorbi despre UNIRE. Până atunci, trebuie să continuăm s-o construim. Să ne gândim că în 2005 doar 3% din cetăţenii Republicii Moldova erau unionişti şi doar câteva procente mai mult erau proeuropeni. Progresul este fantastic şi prin acest vot a devenit o certitudine", a afirmat Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ