Băsescu se opune creșterilor salariale din Educație și Sănatate

| 21 noi, 2013

Invitat miercuri seară la B1TV, la o oră la care cucii din pădure dormeau duși, Traian Băsescu a proferat o serie de amenințări extrem de grave, care au culminat cu afirmația că ar putea să retrimită Parlamentului bugetul de stat pe 2014. „Eu voi trimite bugetul înapoi dacă rămâne așa”, a spus Băsescu.

Formal, președintele Traian Băsescu a încercat să își justifice intenția așezându-se, chipurile, de partea românilor, pentru care taxa de 7 eurocenți la litrul de carburant ar fi desoebit de împovărătoare și a cerut renunțarea la această măsură. În realitate însă, lucrurile stau cu totul altfel.

Mai întâi, trebuie observat că taxa în discuție nu va avea un impact deosebit asupra prețului carburanților. Dovadă stau estimările BNR și ale Eurostat privind inflația pentru anul viitor, conform cărora rata de creștere a prețurilor înregistrată în România va fi la un nivel extrem de redus. Ca urmare, amenințarea președintelui nu are nicio justificare reală.

Izolat însă la Cotroceni și implicat într-un scandal uriaș din pricina terenului achiziționat de către fiica sa cea mare în comuna Nana, lui Traian Băsescu nu i-au mai rămas decât o singură armă pentru a încerca să scape din strânsoare: să încerce să blocheze proiectele majore pentru România, precum modificarea Constituției, descentralizarea și, iată, bugetul pentru anul 2014.

Traian Băsescu practică astfel la ore târzii din noapte un șantaj de cea mai joasă speță, amenințând pur și simplu că pune lacăt pe România. Președintele nu lovește astfel nici în guvernul condus de Victor Ponta și nici în USL. El lovește în cetățenii de rând ai acestei țări, cei cărora le refuză dreptul la majorările salariale sau la pensiile indexate pe care le prevede proiectul de buget elaborat de către cabinetul Ponta.

Încolțit în scandalul Călărași, președintele contraatacă murdar și îi ia la țintă tot pe aceia pe care i-a pus să ducă tot greul crizei, în timp ce clientela poltiică pe care a patronat-o și-a umplut doldora buzunarele sifonând banii statului. Amenințând că blochează bugetul, Traian Băsescu spune practic nu majorării cu 10% a salariilor profesorilor debutanți din Educație, acordării burselor pentru medicii rezidenți, creșterii pensiilor cu 3,76%, sau majorării salariului și a venitului minim. Pentru că toate acestea depind de aprobarea bugetului pe 2014.

Altfel spus, după ce a tăiat salariile bugetarilor cu 25% și a pus pensionarii să plătească CAS, Traian Băsescu se întoarce încă o dată împotriva acestora. Cu un cinism de-a dreptul scandalos, președintele încearcă să împiedice implementarea acelor măsuri prin care guvernul vine să repare răul făcut tocmai de președinte.

Traian Băsescu le demonstrează astfel românilor pentru a nu știu câta oară că nu merită să se afle în fruntea României și că este cel mai mare dușman al acestei țări. Noroc că nu va mai fi acolo pentru mult timp.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

4 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 noi, 2013
cantautor
este democratie,putem fi activisti de partid..
cu o minima decenta,sa o recunoastem..
sa recunoastem ca scriem la comanda...
Sorina Matei: Cum îl acuză PSD pe Președintele Băsescu că "vrea să arunce România în aer"
Jurnalista Sorina Matei a publicat, pe blogul personal, o serie de documente interne ale PSD, în care social-democrații sunt învăţaţi ca în emisiunile TV sau în discursurile publice să îl acuze pe președintele Traian Băsescu că vrea "să arunce România în aer".
"Traian Băsescu recunoaşte că vrea să arunce România în aer", li se spune liderilor PSD. Argumentul este că preşedintele a "ameninţat cu blocarea bugetului, blocarea descentralizării, blocarea modificării Constituţiei".
22 noi, 2013
diana_napoca
Alexandra mincinoasa
Nu ti-e rusine sa minti,Alexandro?
Chiar nu ai nici un gram de rusine???
Basexu se opun e unui buget al Famigliei Ponta
un buget menit sa dea pomeni baronilor nu se opune maririlor salariale din Sanatate si Educatie.
Asa sa va ajute Dumnezeu tuturor pesedistilor!!!
22 noi, 2013
felicia
egal
la toata lumea sa mareasca salariile ,nu numai la medici si profesori,si noi trebuie sa platim facturi si sa mai mancam daca mai avem bani? guvernul a scumpit totul . nu ptr uni ciuma si ptr uni muma . suntem foarte multi cu salar minim pe economie. foarte bine ca presedintele se opune , tota lumea egal la marire de salarii.
22 noi, 2013
Amali a
sateti fara rusine
Eu stau in California , dar in fiecare dimineata citesc unele ziare ramanesti .
Oameni slabi si tematori de cea ce au facut , adica au furat , ma refer la parlamentari , cauata sa-i puna nod in papura lui basescu
Au o frica , in mintea lor diabolica , ma mira cum de nimenea din tara nu le gaseste ac la cojocul lor .
Mie mila de oameni din Romania , ma refer la omul de rand , la omul care munceste 8 ore pentru 250$
Ce nerusinere are acest Guvern corrupt si imbacsit numai cu HOTI !!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ