Traian Băsescu a dat două lovituri de stat în România

| 21 noi, 2013

Până acum, Traian Băsescu a organizat două lovituri de stat: Referendum pentru uninominal odată cu alegerile europarlamentare din 2007, respectiv referendum pentru unicameral şi reducerea numărului de parlamentari odată cu alegerile prezidenţiale din 2009.

Pe măsură ce se apropie sfârşitul mandatului de preşedinte, Traian Băsescu are ieşiri tot mai dese, mai agresive, dând senzaţia unui câine prins în laţ. Practică aceeaşi politică distructivă, de învrăjbire, însă atacurile lui sunt lipsite de argumente, explicaţiile neconvingătoare, iar în unele cazuri îşi face mai mult râu decât bine prin apariţiile publice. Aceste lucruri s-au putut vedea miercuri seară, într-o emisiune TV, unde preşedintele Băsescu a petrecut mai bine de jumătate din timpul alocat emisiunii dând explicaţii cu privire la terenul achiziţionat de fica lui. După eşecul explicării subiectului cu moşia, Băsescu şi-a arătat partea distructivă cu privire la promulgarea Legii referendumului. Ce nu a realizat acesta a fost că din logica explicaţiilor reieşea că acesta a dat până acum două lovituri de stat.

„Nu exclud posibilitatea să revin la Curtea Constituţională pe această temă. Constituţia nu îl limitează pe preşedinte. Ar fi fără precedent în mandatele mele, dar gândiţi-vă care ar fi efectul intrării în vigoare a legii. Cred că dacă am organiza un astfel de scrutin în care se alege preşedintele şi se votează şi Constituţia lovitura de credibilitate ar fi aproape egală cu cea pe care am primit-o ca urmare a acţiunilor de lovitură de stat de anul trecut. Cred că ar fi foarte apropiată, ne-ar decredibiliza complet. Nimeni nu ar putea să înţeleagă cum poţi să ceri unui popor să voteze o revizuire a Constituţiei simultan cu viitorul preşedinte şi problema pe ce Constituţie îşi va face acel preşedinte campania că dacă nu iese referendumul trebuie să vorbească pe actuala Constituţie, dacă iese referendumul trebuie să vorbească precum pe viitoarea Constituţie”, a spus Băsescu.

Intrând în logica celor spuse de Preşedintele României reiese că Băsescu este specialist în lovituri de stat. Până acum a organizat două: Referendum pentru uninominal, odată cu alegerile europarlamentare din 2007, referendum pentru unicameral şi reducerea numărului de parlamentari, odată cu alegerile prezidenţiale din 2009. Întorcându-ne la o gândire normală şi echilibrată, argumentele date de Băsescu în acest caz sunt penibile, iar motivul real pentru care acesta se opune promulgării Legii referendumului este să nu existe referendum de modificare a Constituţiei odată cu alegerile prezidenţiale. Din nou avem parte de o abordare distructivă, care face mult rău României.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

3 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 2013
Pintea
ne se compara
Numai un idivid cu gandire de bou,compara referendumul pt alegeri uninominale si reducerea nr.de paralamentari cu importanta referendumului pt constitutie,care este legea de capatai a unei tari.
Ce sa le ceri nor ziaristi ,orbi de patima politica sau inregimentati in slujba politicienilor.Ziaristul are datoria sa informeze nu sa-si de cu parerea despre ce rahat manaca altii (in speta uselistii)
22 noi, 2013
cantautor
daca stai in cotet cu porcii...
21 noi, 2013
Raznatovici
Ineptii de paranoie...!
Doamne...te auzi ce spui...? Ce face USL...de cateva zeci de luni...a speriat lumea..... civilizata...Numai sa-l luam pe Ponta...Azi spune una...maine...uita si o intoarce... Jaf , amenintari mai ceva decat pe trimpul inchizitiei ...Oare acesti indivizi nu cred c-o sa le vina randul....ca vor fi ...decimati...de referenduml validat de 30% acum...poate atunci....de 10%...? Mi-e rusine sa spun ca traiesc in romania...Rusine romani calici, fraieri si...prosti!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ