Băsescu şi Predoiu, la cuţite

| 31 iul, 2013

În mod paradoxal, din disputa la cuţite între Traian Băsescu şi Cătălin Predoiu are de câştigat electoratul.

În interviul acordat de Traian Băsescu cotidianului „România liberă”, şeful statului a ţinut cu tot dinadinsul să-l pună la punct pe fostul ministru al justiţiei, Cătălin Predoiu, personaj despre care a afirmat că nu va contribui în niciun fel la schimbarea în bine a imaginii PDL. „Cătălin Predoiu a încercat să-şi facă propriul partid, Forţa Nouă, n-a reuşit să strângă semnăturile, a avut şi nişte discuţii cu mine, despre Mişcarea Populară - spun aceste lucruri pentru că el le-a făcut publice. Trebuie să ne amintim totuşi că, din punct de vedere al capacităţilor sale electorale, Cătălin Predoiu a pierdut în 2008 alegerile parlamentare în faţa unui om care a ajuns la puşcărie, Marian Ghiveci. Una este să ai o anumită prezenţă şi inteligenţă şi alta e să ai capacitatea de a aduce voturi: nu sunt sinonime”, l-a taxat şeful statului pe Cătălin Predoiu.

În replică, fostul ministru nu a rămas dator şi i-a răspuns şefului statului: "În condiţiile în care am candidat eu, nici domnul preşedinte nu câştiga alegerile. Acolo s-au făcut anumite maşinaţiuni pe care eu am refuzat să le fac: mita electorală. Pe de altă parte, n-a fost chiar un eşec. Am luat vreo 9.700 de voturi, lipsindu-mi vreo 200 de voturi, în condiţiile în care în alte colegii s-a intrat cu 3-3.500 de voturi.”

Diferendul dintre cei doi nu este întâmplător. Modul descalificant în care Traian Băsescu îl etichetează pe Cătălin Predoiu are drept cauză ambiţiile exprimate de fostul ministru care viza, la rândul său, crearea unui nou partid. Astfel, şeful statului nu a suportat ideea unei posibile concurenţe şi a uzat de toate armele pentru a suprima eventuala apariţie a unei formaţiuni ce ar fi putut să creeze probleme Partidului Mişcarea Populară. Pe principiul, „cine nu e cu noi, e împotriva noastră”, Traian Băsescu a încercat astfel să-l tragă pe Cătălin Predoiu pe linie moartă.

Replica lui Cătălin Predoiu este însă vicleană, fiindcă îi transmite răspicat preşedintelui că nici măcar el nu ar fi reuşit să câştige alegerile în acel colegiu. Cu alte cuvinte, Predoiu îl trimite pe Băsescu după seminţe, sugerând implicit că un preşedinte care a primit peste şapte milioane de voturi împotrivă la referendum nu-i poate ţine lecţii de legitimitate.

În mod paradoxal, din disputa la cuţite între Traian Băsescu şi Cătălin Predoiu are de câştigat electoratul. Cei doi şi-au dat arama pe faţă, astfel încât românii constată o dată în plus cu cine au de-a face: cu doi politicieni care dau dovadă de iresponsabilitate politică, ignorând agenda reală a cetăţeanului pentru a-şi regla conturile prin intermediul mass-media.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ