Băsescu solicită reexaminarea legii referitoare la managementul instituţiilor publice de cultură

| 17 apr, 2014

Preşedintele Traian Băsescu a semnat cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea OUG nr. 68/2013 pentru modificarea şi completarea OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură.

Potrivit sursei citate, şeful statului îi atrage atenţia preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, că legea ar trebui reanalizată pentru a se evita crearea unui posibil conflict de interese în ceea ce priveşte calitatea de manager al instituţiilor publice de cultură.

"Actul normativ trimis spre promulgare vizează aprobarea OUG nr. 68/2013 prin care se modifică şi completează OUG nr. 189/2008 privind managementul instituţiilor publice de cultură. Astfel, OUG nr. 68/2013 stabileşte, în cuprinsul art. I punctul 3, condiţiile pe care o persoană fizică trebuie să le îndeplinească cumulativ pentru a putea îndeplini calitatea de manager al instituţiilor publice de cultură. Printre aceste condiţii, la litera f), este prevăzută obligaţia instituită în sarcina viitorului manager al unei instituţii publice de cultură de a 'nu deţine o funcţie de conducere la o altă instituţie din România'.

Legea de aprobare a OUG nr. 68/2013, prin punctul 2, înlătură această obligaţie instituită în sarcina viitorului manager. Pentru evitarea creării unui posibil conflict de interese care ar putea exista în situaţia în care managerul unei instituţii publice de cultură ar deţine o altă funcţie de conducere în cadrul unei instituţii, cu atât mai mult cu cât această funcţie presupune şi gestionarea eficientă a banului public, opinăm că înlăturarea condiţiei prevăzute la Art. I punctul 3 litera f) din OUG nr. 68/2013 nu este oportună', se arată în cererea de reexaminare a preşedintelui Băsescu.

Tag-uri: traian basescu
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ