Băsescu: SUA, UE sau NATO nu se opun unirii României cu Moldova

| 15 feb, 17:26

 

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, într-un interviu pentru Deschide.md, că politicienii de la Chişinău mint atunci când susţin că SUA, UE sau NATO s-ar opune unirii României cu Republica Moldova.

 

 

„Ştiu că povestea unirii este prezentată de politicienii de la Chişinău ca fiind una căreia ba SUA, ba UE, ba NATO i se opun. Este o minciună. Dacă cetăţenii şi politicienii din cele două state româneşti vor hotărî în mod democratic, prin parlamentele lor sau prin referendum, acest lucru, fără utilizarea forţei, nu se va opune nimeni. Sunt convins că nici Moscova nu se va opune unirii. De altfel, prin Actul Final de la Helsinki, din 1975, se precizează că „frontierele pot fi modificate prin mijloace paşnice şi prin acord”. Dar trebuie s-o spunem deschis în contextul abordării subiectului unirii: România a fost până la Nistru”, a decarat Băsescu.
Totodată, fostul şef al statului consideră că unirea Republicii Moldova cu România ar fi o soluţie avantajoasă pentru ambele state.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ