Băsescu: Victoria lui Dodon ar însemna mutarea frontierei Rusiei la graniţă cu România

| 11 noi, 12:32

Fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, se declară convins că Maia Sandu va câştiga alegerile din 13 noiembrie, datorită mobilizării masive a electoratului proeuropean, în special din diasporă. Totodată, politicianul afirmă că în cazul victoriei socialistului Igor Dodon, Moldova ar putea fi federalizată.

Fiind întrebat în cadrul emisiunii „Jocurile de Putere” de la RealitateaTV din 10 noiembrie, ce ar însemna victoria lui Dodon la prezidenţiale, Băsescu a răspuns: „Înseamnă mutarea frontierei Federaţiei Ruse la frontieră cu România, devenim vecini. Pentru că la Chişinău se va face politica Moscovei. Dodon are o poziţie atât de slugarnică faţă de Moscova, încât nici măcar Voronin, care e tatăl lui spiritual nu-l rabdă şi a spus că nu-i dă voturile. Voronin cum a fost el, însă când a fost vorba de federalizat ţara, a spus Moscovei nu. Şi gândiţi-vă că Putin era la scara avionului să vină să rezolve federalizarea”. Băsescu consideră că liderul socialiştilor va federaliza Republica Moldova şi afirmă că „va fi un lacheu” al Rusiei.

 

Ex-preşedintele român susţine că are toate actele moldoveneşti în regulă după primirea cetăţeniei, şi anunţă că va merge duminică la votare, declarându-se optimist în ceea ce priveşte şansele candidatului proeuropean. „Acum s-a rămas în doi, foarte mulţi tineri nu au mers la vot în primul tur. Eu vă garantez că acum vor veni şi vor produce o întoarcere cam ca la noi între Victor Ponta şi Johhanis. Are 10% avans Dodon, dar cred că acolo va rămâne, iar Maia Sandu va trece 50 la sută. Numai în România sunt 100.000 de cetăţeni ai Republicii Moldova şi au votat 8.400. Acum se vor duce la vot, părerea mea, iar Maia Sandu va câştiga cu 52-53 la sută”, a menţionat Traian Băsescu.

Tag-uri: igor dodon
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ