Băsescu: Voi analiza denunţarea pactului de coabitare

| 03 oct, 2013

Preşedintele Traian Băsescu se gândeşte să denunţe pactul de coabitare cu premierul Victor Ponta pentru că acesta a încălcat pactul. Independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, a subliniat preşedintele.

"Ieri, independenţa justiţiei s-a prăbuşit cu binecuvântarea lui Ponta, ceea ce mă face să denunţ pactul de coabitare. În acest moment, ce au făcut Niţu, Cazanciuc şi Ponta a compromis România", a spus Traian Băsescu la emisiunea Evenimentul Zilei.

Traian Băsescu a subliniat că se gândeşte să denunţe pactul de coabitare semnat cu premierul, pentru că "a intrat cu bocancii în justiţie doar de dragul ministrului Dragnea".

"Grav mi s-a părut discursul premierului la adresa lui Papici, l-a făcut în toate felurile. Niţu nu este un om care să se schimbe de la o zi la alta. Cineva se urcă cu picioarele pe el şi acceptă. Acum 7 zile oamenii ăştia erau buni, şi după ce s-a pus dosarul lui Dragnea, a ieşit şi dosarul lui Voiculescu, dintr-o dată nu au mai fost buni. Nu-l mai girez pe Victor Ponta pentru că a încălcat grav pactul și mai ales s-a băgat cu bocancii în justiție, doar de dragul lui Dragnea", a mai spus Băsescu, la emisiunea Evenimentul Zilei.

"Referitor la pactul de coabitare, voi face o analiză și în această după-amiază mă voi pronunța. Eu trebuie să fac o analiză, ce a respectat şi ce nu, şi să văd dacă are rost să-l mai menţinem. Pentru că el nu e în afara legii, legile ar trebuie să substituie acest pact, problema e că el fiind semnat cu preşedintele României, care are o credibilitate construită legată de statul de drept, de respectarea unor politici externe, i-am transferat practic o parte din credibilitatea mea. Pactul nu ni l-a dat nimeni, era de mult conceput. Victor Ponta se dovedește mincinos până și cu un document important", a completat Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ