Baza militară de la Deveselu va fi operaţională în toamna acestui an. Cât va cheltui MApN pentru lucrările din Olt

| 12 mai, 17:39

Lucrarile de la Deveselu sunt in grafic si baza militara va fi operationala in toamna acestui an, potrivit ministrului Apararii Nationale, Mircea Dusa, care a efectuat marti o vizita in baza militara din comuna din judetul Olt.

Ministrul a precizat ca lucrarile vizeaza reamenajarea si modernizarea unor pavilioane, realizarea elementelor de comanda si control, a retelelor de utilitati si a aleilor de acces catre subunitatea militara romaneasca.

"Lucrarile sunt in grafic. Sigur, sunt lucrari care se refera in primul rand la reamenajarea si modernizarea pavilioanelor, realizarea elementelor de comanda si control, retele de apa, canalizare si termoficare si alte lucrari de amenajare, respectiv a aleilor de acces atat catre site, cat si spre baza romaneasca, subunitate care va asigura protectia bazei de la Deveselu", a declarat ministrul, potrivit Agerpres.

Mircea Dusa a anuntat, totodata, ca pana in luna septembrie MApN va cheltui 47 milioane de lei si ca deja au fost efectuate lucrari de 30 milioane lei.

"MApN, in prima etapa pana in septembrie, a planificat sa cheltuiasca 47 milioane lei din bugetul propriu. Din acesti bani a fost cheltuita deja suma de 30 milioane lei, urmeaza sa realizam lucrarile pe care le avem planificate in aceasta perioada", a declarat Dusa.

"A beneficiat si comuna Deveselu. Au fost realizate retele de apa, de canalizare, statia de epurare, 80% din drumuri au fost asfaltate si iata ca partenerii nostri din SUA au facut in localitate investitii social-culturale, asa cum este gradinita ce urmeaza a fi data in folosinta in perioada urmatoare si investitia facuta la scoala, aceea de modernizare a intregii cladiri prin lucrari de reabilitare, incepand de la sarpanta si continuand cu amenajarea spatiilor interioare, modernizarea instalatiilor sanitare, a instalatiilor de incalzire. Cred ca locuitorii din Deveselu sunt multumiti de ceea ce se intampla in Deveselu in ultimii doi-trei ani", a mai spus ministrul Dusa.

Acesta a mentionat ca in viitor in localitatea Deveselu va fi introdusa retea de alimentare cu gaze.

La 13 septembrie 2011, ministrul Afacerilor Externe al Romaniei si secretarul de stat al SUA au semnat, la Washington, Acordul intre Romania si Statele Unite ale Americii privind amplasarea in Romania a sistemului SUA de aparare impotriva rachetelor balistice.

Tag-uri: deveselu, Mircea Dusa, olt, SUA
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ