BCE se oferă să participe la o revizuire a taxei "Robin Hood"

| 27 mai, 2013

Banca Centrală Europeană s-a oferit să participe la o revizuire a aşa-numitei "taxe Robin Hood" pe tranzacţiile financiare, pentru a evita un eventual impact negativ asupra stabilităţii financiare, gestul instituţiei indicând temerile oficialilor privind efectul aplicării măsurii, potrivit Financial Times.

Un grup de 11 state din zona euro a propus implementarea unei taxe asupra tranzacţiilor cu obligaţiuni, acţiuni şi derivate financiare, pentru a reduce riscurile din sistem, măsură contestată ferm de industria financiară, care a avertizat că o astfel de taxă ar îngheţa activitatea pe pieţele financiare, ar creşte semnificativ costurile investitorilor şi ar reduce profiturile băncilor.

BCE a refuzat să se afişeze public în favoarea vreunei părţi, indicând că mandatul instituţiei nu acoperă astfel de chestiuni.

Banca s-a oferti însă să "participe în mod constructiv" la elaborarea proiectului, ceea ce sugerează că, în interior, oficialii BCE au rezerve în privinţa impactului taxei asupra pieţelor financiare şi economiei reale, notează Financial Times.

"Suntem dispuşi să colaborăm în mod constructiv, împreuă cu guvernele şi Comisia Europeană, pentru a ne asigura că taxa nu va avea un impact negativ asupra stabilităţii financiare", a declarat Benoît Cœuré, membru al board-ului executiv al BCE, citat de Financial Times.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ