BCR îmbunătăţeşte oferta curentă la creditele imobiliare şi ipotecare în lei

| 01 aug, 2013

Banca Comercială Română (BCR) îmbunătăţeşte oferta curentă la creditele imobiliare şi ipotecare în lei, avansul minim solicitat fiind de 15%, iar dobânda fixă de 6,25%, potrivit unui comunicat al băncii.

"Banca Comercială Română (BCR) îmbunătăţeşte oferta curentă pentru creditele imobiliare şi ipotecare în lei "Casa mea BCR" la nivelul disponibil clienţilor care anterior puteau prezenta un avans minim de 25% din valoarea imobilului. Astfel, clienţii care încasează veniturile lunare în cont BCR pot accesa cea mai bună ofertă la creditele imobiliare/ ipotecare în lei din piaţă, la o diferenţă nesemnificativă de ofertele similare în euro, cu avans minim de 15% şi dobândă fixă de 6,25 %/an pe 3 ani sau dobândă variabilă ROBOR 6 luni + 1,9 %/an", se spune în comunicatul băncii. 

Oferta disponibilă pentru clienţii standard prevede dobândă fixă de 6,75 %/an pe 3 ani sau dobândă variabilă ROBOR 6 luni + 2,4 %/an.

"Vânzările de credite pentru investiţii imobiliare standard au crescut în ultima perioadă. Clienţii sunt din ce în ce mai interesaţi de creditele în lei, înţelegând avantajele legate de eliminarea riscului valutar şi posibilitatea accesării unei sume mai ridicate. Aceasta se corelează cu trendul descrescător al indicelui ROBOR, care a condus la reducerea semnificativă a diferenţei dintre costul total al unui credit în euro şi al unui credit acordat în lei", a declarat Andrew Gerber, director de management al Produselor Retail, în cadrul BCR.

BCR precizează că a înregistrat, în ultima perioadă, o dublare a numărului solicitărilor clienţilor pentru creditele în lei destinate achiziţionării de imobile comparativ cu luna anterioară. Cota de piaţă a BCR pe segmentul de credite ipotecare şi imobiliare acordate în lei s-a dublat comparativ cu 15 octombrie 2012, dată la care BCR a luat decizia creditării preponderente în lei şi se apropie de pragul de 10% la nivelul întregului sistem bancar, în urma deciziei de a se concentra asupra creditării în lei, astfel încât să inverseze combinaţia de valute din portofoliul de credite şi să-şi folosească din plin capacitatea puternică de autofinanţare în lei.

BCR acceptă o gamă largă de venituri (salarii, pensii, chirii, dividende, venituri din străinătate, din activităţi independente), precum şi până la 3 coplătitori ce pot participa la credit şi oferă modalităţi flexibile de rambursare, fără a fi necesară deplasarea la bancă (ATM BCR sau Serviciul de efectuare operaţiuni prin canale alternative BCR). De asemenea, banca oferă, contra cost, o asigurare de şomaj care oferă o protecţie solicitantului în cazul pierderii locului de muncă.

BCR este prima bancă din România care a luat decizia de a acorda credite preponderent în moneda naţională începând din luna octombrie 2012, asumându-şi rolul de formator de piaţă în ceea ce priveşte creditarea garantată în lei. 

De asemenea, BCR precizează că a efectuat reduceri succesive de costuri în vederea susţinerii creditării în moneda naţională astfel încât să înlesnească opţiunea naturală a clienţilor de contractare a unui credit în moneda în care realizează veniturile, respectiv lei versus euro. Eliminarea riscului valutar conduce la reducerea semnificativă a diferenţei dintre costul total al unui credit în EUR şi al unui credit acordat în lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ