BCR vinde credite neperformante în valoare de 2 miliarde de euro

| 01 iun, 18:56

Cea mai mare bancă din România, Banca Comercială Română (BCR), controlată de grupul bancar austriac Erste Group, a decis să scoată la vânzare un pachet de credite neperformante în valoare de aproximativ două miliarde de euro, au declarat luni pentru Reuters trei surse din sectorul financiar, transmite Agerpres.

La finalul primul trimestru, BCR avea credite neperformante în valoare de aproximativ 2,1 miliarde de euro.

În 2014, BCR a vândut credite neperformante în valoare de 2,0 miliarde lei, obţinând astfel o reducere totală a volumului de credite neperformante cu 24% faţă de anul 2013. Rata creditelor neperformante a scăzut la 25,7%, rata de acoperire a creditelor neperformante crescând la 75,8%.

BCR a încheiat 2014 cu un rezultat negativ de 2,8 miliarde lei (630 milioane euro), după ce în 2013 a avut un profit de aproape 600 milioane lei, în condiţiile constituirii unor provizioane de 4,4 miliarde lei pentru curăţarea creditelor neperformante.

Erste Group este principalul furnizor de servicii financiare în estul Uniunii Europene, cu aproximativ 45.000 de angajaţi, care deservesc 16,6 milioane de clienţi în 2.900 de agenţii din Austria, Cehia, Slovacia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia. Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, cu active de peste 16 miliarde euro.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ